Favoritem je pochopitelně pražský celek, ale Morenda sní svůj postupový sen. „Naše šance je asi třicetiprocentní. Kvalita je na straně soupeře, ale naši mladí hráči se budou prát o postup,“ uvedl předseda klubu Marek Šmerda, který je v kádru prvního týmu, boje s Prahou ale pro dnešní večer přenechá jiným.

Chrást, Handl, Ryšavý a Svoboda. Tři z tohoto kvarteta si proti Vršovicím zahrají. Jejich soupeři v pátek skončili na pálkách německého Werderu Brémy ve třetím kole evropského poháru ETTU Po porážce 1:3. V tmavých dresech hostů se zřejmě představí Bartoň, Hořejší a hodonínský odchovanec Jančařík. Proti nim bude stát osmý celek první ligy. Nováček soutěže je letos bez postupových ambic. Ty chce dlouholetý účastník federální soutěže naplnit až v příští sezoně.

Zápas s Vršovicemi bude odměnou nejen pro klub, ale hlavně pro talentované hráče. „Zkušenosti z pohárového zápasu můžou klukům pomoct v dalším růstu. Doufáme, že na třetí tým extraligy by mohla přijít až stovka diváků,“ přeje si Šmerda. Zápas startuje v šest hodin večer v hale Moravské Slavie ve Vojtově ulici.

Finále domácího poháru je na programu 18. prosince. Hostit jej bude Břeclav.