Kornfeilovi se v poslední době v kvalifikacích nedaří. Po zářijovém čtvrtém místě v Misanu se následně v Aragonii, v Japonsku ani nyní v Austrálii nevešel do první dvacítky. "V závodě to všechno musím napravit," uvedl Kornfeil v tiskové zprávě.

Kvalifikaci Moto3 poznamenal déšť, který jezdce hned v úvodu zahnal do boxů změnit nastavení. "Jen co jsme ho změnili, začal povrch zase osychat. Z 1:44 jsem se dostal až na 1:39, čas ale nebyl zaznamenaný, protože jsem ho zajel v době, kdy byl trénink (po pádu Španěla Juanfrana Guevary) přerušen červeným praporem," řekl Kornfeil.

V závěru mohl ještě zaútočit ve dvou kolech, ale nezlepšil se. "V prvním kole jsem udělal chybu a ve druhém jsem ve velké skupině jezdců nenašel prostor. Ten konec jsem absolutně nezvládl a jestli se na někoho můžu zlobit, jsem to jen já sám," dodal český závodník.

Také kvalifikaci MotoGP ovládl už jistý šampion Marc Márquez a po pětašedesáté odstartuje do závodu mistrovství světa z prvního místa. Brit Cal Crutchlow byl na druhém místě pomalejší téměř o osm desetin sekundy.