Nejhlučnější exploze diváckého nadšení ale odpalovaly výsledky domácích barev. „Start se mi vůbec nepodařil, odjížděl jsem někde kolem osmého místa. V polovině druhého kola jsem Michala Fillu předjel a časy stále zlepšoval. Filla jel neuvěřitelně, nemohl jsem se mu utrhnout. Navíc jsem o desetinu vteřiny překonal svůj osobní rekord na brněnské dráze," usmíval se kuřimský Ondřej Ježek.

Rozmrzele se netvářil ani šlapanický Filla, rovněž lámající svůj dosud nejlepší čas na Masarykově okruhu. „S časem jsem spokojený. Snažil jsem se co to šlo, ale Ježek jel opravdu skvěle," oplatil Filla chválu před tím, než přesedl na druhý stroj a nastoupil do závodu superbiků.

Tam závěrečné drama gradovalo v posledním kole nehodou Halbicha a marným pokusem Filly překonat Meklaua. „Uf, ještě že jsem se padajícímu Halbichovi instinktivně vyhnul," oddechl si v cíli vítězný Jerman.

I přes dravý finiš superbiků zůstal primát nejrychlejšího muže dne Ježkovi. Speciální cenu by zasloužil Michal Prášek, když v závodě třídy Supersport 600 zrežíroval stejný horor jako před necelým měsícem na Slovakiaringu.

Drama až do konce

Plný počet bodů si před Maďarem Chrobakem a Rakušanem Kochem zajistil až v posledních metrech, přičemž první čtyři jezdce dělil pod šachovnicí rozdíl 1,079 vteřiny. „Věděl jsem, že když pošetřím pneumatiky, mohu být na tom v závěru dobře," prozradil rozjásaný Prášek.

Na loňskou hrozivou kolizi v Poznani s Markem Szkopkem doplatil Brňan Igor Kaláb několikaminutovým bezvědomým, v neděli jeho duel s polským jezdcem skončil naopak happyendem. „Ke konci jsem Szkopka slyšel dvakrát vedle sebe, ale pozici jsem si uhlídal. Od Pirelli jsem dostal pneumatiky do chladnějšího počasí a ty se osvědčily," liboval si Kaláb.

Po odstoupení Rakušana Feldmeiera viděli diváci v závodě nejnižší objemové třídy za zády suverénů Chmelíka a Maďara Guytaiho další pokračování půtek blanenské Romany Tomáškové se slovenskou jezdkyní Barborou Jakubičkovou. Tomášková v poli stopětadvacítek sedlala jeden ze dvou strojů Moto3 a boj o třetí příčku těsně vyhrála.

AMOS KREJČÍ