VYBERTE SI REGION

Budoucnost Velké ceny v Brně? Příští rok ani po jednání stále není jistý

Brno – Masarykův okruh je připravený hostit Velkou cenu i v příštích letech. To je hlavní informace z nedělního jednání představitelů okruhu a Jihomoravského kraje s promotérskou společností Dorna. Ani toto oznámení však nezaručuje, že se závody příští rok v Brně pojedou.

17.8.2014 1
SDÍLEJ:

Vícehejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek, výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová a výkonný ředitel Dorna Sports Carmelo Ezpeleta jednali o budoucnosti brněnské Velké ceny.Foto: Jihomoravský kraj

„Informace, které jsem obdržel, jsou v rozporu s tím, co mi vedení okruhu řeklo v červenci. Je to sice pozitivní zpráva, ale zcela mění dosavadní situaci," sdělil výkonný ředitel Dorna Sports Carmelo Ezpeleta.

Doplnil, že nyní se uskuteční jednání mezi Automotodromem Brno i dalšími partnery. Konečné rozhodnutí podle Ezpelety nyní není možné předpovídat. „Brno je pro nás jedním z nejkvalitněji připravených závodů v sezoně a uděláme vše pro to, aby na Masarykově okruhu závody zůstaly," podotkl výkonný ředitel.

Předsedkyně představenstva brněnského automotodromu Ivana Ulmanová verdikt oceňuje. „Je skvělé, že Dorna počkala s definitivním rozhodnutím až do nejzazšího okamžiku. Díky tomu jsme měli čas na jednání, které vyústilo v rozhodnutí Rady Jihomoravského kraje brněnský závod podpořit," uvedla Ulmanová.

Dodala, že věří, že závod na Masarykově okruhu zůstane. „Snad je naše vynaložené úsilí tím nejlepším důkazem, že jsme připravení v kalendáři mistrovství světa silničních motocyklů zůstat," uzavřela Ulmanová.

Autor: David Zouhar

17.8.2014 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies