Po něm oznámil završení působivé kariéry. „Celý rok jsem přemýšlel, že hraju asi svou poslední sezonu. Kdybychom titul nezískali, možná zauvažuju o pokračování, ale takhle už jsem klukům řekl, že končím. Přenechám to mladším," hlásí osmatřicetiletý Budský.

Ze sedmnácti dračích titulů mu scházejí pouze první čtyři, kdy hrál ještě za pražské Kovo a krátce také v prestižní nizozemské lize za tým HCAW. Letos se Draci vrátili na trůn finálovým vítězstvím 3:1 na zápasy s Eagles Praha. „Slavili jsme hodně, vynahradili jsme si loňské zklamání. Soutěž byla vyrovnaná, tolik proher jako letos jsme dřív nemívali, ale především v posledních dvou zápasech se projevilo naše nadšení to dokázat," těší Budského.

Loni sebral Drakům triumf městských rival Technika. „Věřili jsme si, ale počítali jsme spíš s Technikou, která měla silný tým. Pokud si ovšem neporadila s Eagles, do finále nepatřila, nebylo to o náhodě," podotýká Budský, který se v polovině devadesátých let stal prvním českým baseballistou, jenž podepsal smlouvu s týmem zámořské Major League Baseball. Upoutal skauty Montrealu Expos. Nejprestižnější soutěž si však nezahrál ani v dalším týmu Kansas City Royals.

Hráči Eagles si na Draky troufali, až na jednu výhru v Brně však víc neuzmuli. „Nevím, proč si na nás tak věřili, v sezoně nás zdolali jednou. Na druhou stranu měli chuť, ve finále dlouho nebyli, to se jim nedivím. Zlomili jsme je až první výhrou v Praze. Měli jsme dva mečboly, uklidnili se a titul už nepustili," líčí Budský, který hraje zpravidla na první metě.

V pátek odlétá s českou reprezentací na Italský baseballový týden a příští víkend s ní odstartuje mistrovství Evropy v Nizozemsku. „O nominaci byl boj, na mé místo se tlačili mladí, ale play off mi vyšlo a snad dostanu šanci i na šampionátu. Myslím si, že letos máme v poli nejsilnější tým, za který jsem kdy hrál. Záleží, zda turnaj vyjde nadhazovačům," přemítá Budský, který vede historickou tabulku české ligy v počtu homerunů.

Češi se na mistrovství Evropy utkají ve skupině postupně s Německem, Velkou Británií, Nizozemskem, Francií a Belgií. Postupují tři týmy. „Medaili jsme nikdy nezískali, ambice máme. Musíme něco ukázat i s nejsilnějšími celky, každé utkání se může v další fázi počítat," dodává „Mr. Homerun".