Brno si připsalo v posledních dvou kolech dvě prohry a předvedlo ostudné výkony. Před Blanskem odevzdalo tři body na vlastním hřišti Mostu, kde prohrálo 2:5. A taková reprezentace už nenechala v klidu prezidenta Brněnského svazu malé kopané Reného Pazderu. „Poslal všem dlouhou zprávu, kterou se nám snažil promluvit do duše. Zvolil správnou formu, abychom si všichni uvědomili, jak to má fungovat. Myslím, že si každý sáhne do svědomí. Sice hrajeme zadarmo, ale malý fotbal nás baví, a musíme k němu každý přistupovat na sto procent. Kdo to nechce podstoupit, nemusí ani chodit," informuje třiadvacetiletý český reprezentant.

Duel v Boskovicích, kde hraje domácí střetnutí Blansko, přinesl jednoznačnou záležitost místo dramatického souboje o třetí příčku. Na ni poskočili domácí. „Je to škoda, ztráceli jsme před zápasem na první dva mančafty Prahu s Mostem šest bodů, mohli jsme se dotáhnout na tři. Asi jsme utkání trošku podcenili, někteří mu nedali sto procent. Ani se nedařilo, jako bychom se odevzdali, z čehož vyústil výsledek 1:7," mrzí rodáka z Velkých Pavlovic.

Ambiciózní Brno usiluje o přední příčky, jenže po podzimu ztrácí na třetí Blansko dva body. A posbíralo jich deset jako pátá Příbram. „Šli jsme do sezony s tím, že mezi Prahou a Brnem bude největší boj, nechtěli jsme zůstat pozadu. Chvíli jsme se na vrchu drželi, akorát konec nám nevyšel a strašně nám chybí prohra v Pardubicích," zmiňuje Levčík porážku 3:5, po které si Východočeši připsali jediné body v soutěži.

„Nic s tím neuděláme, musíme se kousnout, přistoupit k utkáním zodpovědně, dát do hry srdce, bojovnost a máknout další půlky sezony. Doufám, že se do top trojky dostaneme," burcuje hráč brněnského superligového týmu Gioia.

Levčík naskočil v pěti zápasech, v nichž vstřelil dvě branky. Jeho úvodní trefa znamenala aspoň bod při premiérovém duelu sezony, v němž Brno podlehlo v Praze 1:2 po penaltách. „Hráli jsme na Hanspaulce, kde je malé hřiště a nemohl jsem posoudit individuální kvalitu Pražanů na velkém prostoru. Z Blanska jsem měl zase strach, že jde o sehraný mančaft, který má nacvičené věci, a utvrdilo mě, že má výborný kolektiv," uznává.

Právě v častých změnách brněnské sestavy vidí jednu z příčin neúspěchů. „Částečně jezdí skoro stejná skladba, ale logicky se hráči pořád točí. Nevím, zda mají výhodu mančafty v top trojce, protože většina hraje ve stejném složení, zatímco my v rozhodujících duelech nastupujeme jen tři, maximálně čtyři hráči z jednoho klubu. Nejsme vůbec sehraní, nemáme nic nacvičeného, potřebujeme taky vylepšit standardky," nabádá.

Brno si připsalo tři vítězství. Na domácím hřišti zdolalo Jihlavu 5:4 a Příbram 8:3, z Milovic dovezlo triumf 6:4. „Na VUT už jsme si hřiště osahali, představuje pro nás výhodu, akorát s Mostem se to nepotvrdilo. Vyhovuje nám víc než stadiony v Pardubicích či v Praze," povídá Levčík, který hraje fotbal v Rakousku a dřív nastupoval v třetiligové Břeclavi.

V novém projektu celostátní Ligy malého fotbalu spatřuje jenom klady. „Určitě má pro náš sport přínos, je to něco nového a líbí se mi, že se do ní zapojují Petr Švancara nebo Luděk Zelenka. I pro kluky, kteří už velký fotbal nehrají na profesionální úrovni, znamená reprezentace svého svazu motivaci," podotýká.

Měření osmi výběrů v Lize malého fotbalu navíc ulehčuje sledování hráčů tvůrcům národního týmu. „Dává větší možnost pro výběr reprezentačního mančaftu. Předtím svazy posílali jen nějaké hráče na kemp, teď mají manažer i trenér všechny na očích pod drobnohledem," dodává Levčík.