„V intervalovém tříkilometrovém závodě mohou poměřit svoje síly mladí i staří, amatéři i profesionálové a zároveň si cyklisté z celé republiky připomínají v doprovodném programu nejrůznější výročí," říká pořadatel Vladimír Koudelka.

Nedělní odpoledne odstartuje jízda dětí o půl druhé, na kterou naváže první společné kolečko ve dvě hodiny odpoledne. „Intervalový závod je vhodný pro horská a krosová kola, povrch je asfalt a šotolina," připomíná Koudelka specifika tratě ve sportovním areálu v Hoštické ulici.

Letošní ročník připomene jedenáct jubilantů. Mezi nimi například slaví devadesátiny Luboš Puklický, trenér olympijského vítěze Jiřího Dalera. Pětasedmdesáté narozeniny pak má Rudolf Koudelka, Vlastimil Homola a Jaroslav Bugner. Jen o pět let mladší je jubilant a předseda TJ Favorit Brno Pavel Havránek, Karel Vávra a Ivan Kučírek.

Padesát oslavil vedoucí trenér sprinterů cyklistické Dukly Brno Svatopluk Buchta. „S ním přijede 
v dresu mistra Evropy náš letošní dvojnásobný olympionik Pavel Kelemen," povídá Koudelka o brněnském cyklistovi, jenž v květnu oslaví pětadvacet let. Na benefici je pro návštěvníky vstup zdarma.