Třeba hostující pivotka Andrea Sládková pochází z Prahy a nastoupí ke svému druhému duelu proti Handicapu. „Zápas pro mě určitě náboj má. Vidím, jak ho vnímají ostatní holky, takže do něj chci dát maximum. Už si na brněnské prostředí zvykám," usmívá se pětadvacetiletá basketbalistka.

V tabulce sedmé KP Brno je v posledních týdnech v lepší formě, pátý Handicap v minulém kole překvapivě padl s Ostravou. „Královo Pole hraje ve srovnání s úvodem sezony aktuálně v herní i výsledkové pohodě a narušit ji nebude nic jednoduchého. Nám se nepodařila dvě poslední utkání dle našich představ, o to víc chceme uspět v derby. Z holek cítím, že to moc chtějí zlomit a věřím, že se jim to povede," hlásí trenér Handicapu Viktor Pruša.

Domácí kouč má v kádru i čtyři basketbalistky, které v minulosti hrály za KP Brno. Zkušenosti z obou klubů mají i hostující Sarah Beránková a Tereza Pecková. „Derby je vždycky výjimečné, na Rosničce jsem naposledy hrála za polskou Toruň. Těším se, obě strany mají vždycky velkou motivaci. Potřebujeme odčinit zápas, který jsme doma nezvládly," připomíná Pecková první letošní duel, který Handicap vyhrál 68:57. „Potřebujeme zahrát dobře takticky, pak můžeme opět uspět," nabádá Pruša.

Na obou stranách

Hráčky Handicapu, které prošly i KP Brno: Gabriela Giacintova
Kateřina Sedláková
Pavla Švrdlíková
Beáta Adamcová 

Hráčky KP Brno, které prošly i Handicapem: Tereza Pecková
Sarah Beránková