Třetímu zápasu předcházela páteční prohra Jihomoravanů v Praze 2:8. Klokani tak vyrazili do Brna s mečbolem i potřebným klidem. „Venku jsme vybouchli. Vůbec jsme nebojovali," podotkl trenér Tanga Marian Berky.

Právě v míře agresivity zůstával největší rozdíl mezi oběma semifinalisty. Technické Tango přejel klokaní válec. „Vletěli do nás, nevěděli jsme co s nimi," přiznal nejlepší střelec Tanga v základní části Michal Seidler.

Právě na něm šlo vidět, jak moc chce s nepříznivým vývojem něco udělat. Na branku Vozára vystřelil minimálně desetkrát, do sítě ale míč nedostal. Místo něj se dokonce prosadil brankář Bohemians, který zvyšoval při power play Tanga na konečných 3:0. „Stejně jako v prvním domácím utkání jsme neproměňovali naše šance. Úvodní duel byl hodně důležitý. Ale že prohrajeme ve třech zápasech, to nikdo z nás nečekal," připomněl Seidler prvotní neúspěch Brňanů, kdy ztratili vedení 3:0, a Bohemians v předposlední minutě otočili na 4:3.

Klokani se na Tango dokonale připravili takticky. Ve třech střetnutích mu povolili vstřelit jen pět branek. „Když se nedaří, musí přijít nějaká změna. Klidně zákeřnost, prostě bojovat. Chyběly nám typy, které dokázali přitvrdit," smutnil kouč.

Druhý tým základní část hrál v úvodní fázi sezony mnohem suverénněji, než ve vyřazovacích bojích. Špatně si načasoval formu. „Už v sérii proti Benagu na nás dolehla menší krize. Musíme se polepšit v příští sezoně, snad se s Chrudimí popereme ve finále," vyhlíží příští ročník reprezentant Seidler.

V letošním boji o mistrovský pohár si zatím Bohemians na svého soupeře počkají. V pátek už může být jasno. Chrudim po dvou vysokých výhrách hostí potřetí Vysoké Mýto.

Tango Brno – Bohemians 1905 0:3 (0:1)

branky: 20. Pleyer (Stejskal), 30. Kopecký (Pleyer), 37. Vozár, konečný stav série 0:3

Sestava Tanga: Zrzavý – Chadzidis, Veselovský, Záruba, Seidler, Kovács, Havel Josef, Havel Jan, Brůna, Belej.