Oba celky se letos střetly třikrát. Brňanky Hradec Králové porazily v lize i Českém poháru. „Domácí jsou favorit. V základní části skončili před námi, navíc mají daleko širší kádr než my," míní brněnský kouč, jehož svěřenky ve čtvrtfinále zdolaly Handicap Brno 3:0 na zápasy.

Dvě letošní výhry nad Hradcem Králové jsou pro Královopolanky cenné, nicméně pro soupeře představují varování. „Dají si na nás pozor. Chceme tam vyhrát, kdo by nechtěl. První zápas hodně napoví, bude důležitý," tuší Svoboda

Hradec se obává vysokých brněnských hráček v čele s Terezou Peckovou. „KP Brno občas hraje se čtyřmi pivotkami, na útočném doskoku je velmi nepříjemné. Střelce však má i na perimetru,“ říká pro klubový web hradecká trenérka Romana Ptáčková.

V Hradci Králové se ve stejný den představí i hokejová Kometa Brno. „Když bude méně lidí, možná to bude lepší. Diváci tam dokážou vytvořit velký tlak i na rozhodčí,“ upozorňuje Svoboda.

Do brněnské haly ve Vodově ulici se série přestěhuje v sobotu v půl čtvrté odpoledne. „Zveme všechny hokejové příznivce s permanentkou či vstupenkou na semifinálovou sérii s Hradcem i k nám na basketbal. Díky spolupráci brněnských sportovních klubů jim nabízíme volný vstup,“ dodává předseda KP Brno Richard Foltýn.

Termíny série1. zápas: středa od 18.30 v Hradci Králové
2. zápas: sobota od 15.30 v Brně
3. zápas: úterý od 18.30 v Hradci Králové
případný 4. zápas: 6. března v Brně od 16.30
případný 5. zápas: 8. března od 16.00 v Hradci Králové