V Brně triumfoval o čtyři sekundy před Janem Škarnitzlem a cílovou pásku proťal v poklidu. Navázal tak na dva týdny staré druhé místo ze závodu Světového poháru ve švýcarském Lenzerheide. „Na začátku sezony jsem si obrazil záda a dva až tři týdny jsem je v závodech cítil. Pak jsem před Andorrou onemocněl. De facto jsem vypadl ze tří svěťáků, což nikoho nepotěší, hlavně když jsem měl odtrénováno,“ mrzelo českého bikera.

Ve Švýcarsku nestačil pouze na olympijského vítěze z Ria de Janeiro a domácí hvězdu Nina Schurtera. Stříbrná příčka vynesla Kulhavému posun v žebříčku Světového poháru o pět pozic na třinácté místo. „Lenzerheide byl takový můj v uvozovkách vrchol, protože mi to tam sedí,“ povídal český mistr.

Závěrečný podnik Českého poháru a zároveň Mistrovství České republiky na brněnské trati nad Anthroposem.
Brněnská trať je rychlá a zábavná, řekl český šampion Kulhavý

Rodák z Ústí nad Orlicí v úvodu sezony dojel v domácím závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě až na 55. místě. „Měl jsem obražená žebra a navíc dlouhodobější problém s dýcháním. Samozřejmě se trable nevyřeší hned, ale teď je to lepší, takže snad ještě do mistrovství světa dobře potrénuju,“ doufal Kulhavý, jenž se pomalu připravuje na zářijový šampionát v australském Cairns.

Na minulém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě si dojel pro stříbro. „Cíle mám vždycky nejvyšší, ale odvíjí se od zdravotního stavu. Pokud budu fit a natrénovaný, určitě chci jet na mistrovství světa o přední příčky,“ řekl svěřenec Viktora Zapletala.

Srpnový evropský šampionát v Itálii Kulhavý vynechává. „Ještě jsem přemýšlel minulý týden, že možná pojedu, ale potřebuju dojezdit nějaké tréninky navíc. V kombinaci s cestováním to je zbytečné a prakticky bych vyrazil do Itálie jen odjet závod. Myslím si, že je zbytečné ztrácet čas před Světovým pohárem v Kanadě, kde to bude i tak náročné,“ dodal Kulhavý.