Pozvánku si jedenadvacetiletý kanonýr vysloužil za obdivuhodný průměr dvou vstřelených branek na zápas. Se 36 trefami vede s přehledem střeleckou tabulku nejvyšší soutěže. „Každý hráč sní o reprezentaci. Uvidím, jak se mi povede a snad tohle nebude moje poslední vystoupení v českém dresu," přál si.

V širší nominaci figurovali hned dva Buldoci. Obránce Jiří Bauer se do užšího kádru však nevešel. „Čekal jsem, zda mě trenéři vyberou. Jsem moc rád, že jsem se ve výběru udržel. Kluci mi v kabině pogratulovali a doufám, že mě nečeká nějaká pokuta do klubové pokladny," ušklíbl si Krajcigr, který před sezonou přišel na jih Moravy z Pardubic.

Ve Slovinsku ho spolu s novými kolegy z reprezentace čeká pět kvalifikačních duelů s relativně slabšími soupeři. „Půjde o moje první starty v nároďáku, takže lehkou nervozitu cítím. Před kvalifikací máme však několik tréninků, tak snad opadne," věřil rodák z Havlíčkova Brodu.

Na reprezentační tempo se Krajcigr těší. Vyzkoušel si ho už při nedělní prohře 3:6 s vedoucí Mladou Boleslaví. Její kádr je totiž plný florbalistů z národního celku a hra tomu i odpovídala. I proti těžkému protivníkovi se gólový zabiják prosadil, když si připsal jeden zásah a přidal i nahrávku. „Vyšší tempo a vyhecovanější duely mi vyhovují víc, než když vedeme o deset gólů jako s Litvínovem," podotkla nová buldočí zbraň.