„Překvapují mě spoluhráči z mojí čtyřky. Většinou jsou před zásadními zápasy nervózní, ale teď z nich číší na tréninku klid. Je to zvláštní," usmívala se brněnská Petra Škrobová.

Její tým ovládl základní část extraligy a v semifinále si poradil 2:0 na zápasy s Prostějovem. Nyní obhájce titulu vyzve od půl šesté večer v prostějovské hale České Budějovice. Právě Jihočechy v loňském domácím finále Brňané přehráli a oslavili historicky první titul. „Na trénincích jsme si spíš upřesňovali informace. Protivníky totiž velmi dobře známe. Hrajeme proti nim už léta," popsala korfbalistka.

Sobotní sok si v dramatickém semifinále poradil 2:1 na zápasy se Znojmem. První utkání přitom v domácí hale prohrál. Osminásobnému českému šampionovi pomohlo až zamíchání se sestavou, kdy spolu v jedné čtyřce nastoupili dva šutéři Jakub Bláha a Vlastimil Krejčí. „Myslím, že ve stejném složení nastoupí i proti nám. Kluci jsou opravdu výborní. Budeme se snažit odříznout jejich dvě holky, ať je nezásobují přihrávkami," poodkryla Škrobová taktiku.

Brňané naopak víc než na výrazné individuality spoléhají na týmový výkon. „Z družstva nikdo extra nevyčnívá. Každý z nás je schopný dát koš a v tom spočívá naše síla. Jsme komplexní. Zakládáme si také na fyzické připravenosti. Na tréninky se scházíme v hojném počtu a každý maká i sám. To podle mě v každém týmu nefunguje," přemítala.

Pokud chtějí Brňané uspět, musejí zlepšit koncovku, která je poslední dobou trápí. Na postup do finále stačila i horší střelba, České Budějovice jsou však těžší kalibr než Prostějov. „Snad se to zlepší. Vždy jsme se vzepjali alespoň ve druhém poločase," věřila.