Na sjezdovou loď se přitom musela aklimatizovat v krátkém čase. „Na přechod jsem měla jen dva dny, ale nedělalo mi to žádný problém. Podle výsledků se mi jízdy povedly," uvedla s nadsázkou Satková.

Řeka v rakouském Murau, na níž juniorky bojovaly, je podle ní velmi specifická. „Moc se mi líbí, ale těžko terén přirovnávat k jinému, na kterém jsem se dosud představila," sdělila mladá závodnice hájící barvy brněnského oddílu Kanoe Klub Spoj.

Únavu ze světového šampionátu na sobě nenechala znát ani na okamžik. „Jelo se mi dobře, řeka má hodně těžších pasáží, menší i větší vlny, takže jsem neustále přemýšlela, jaká část mě čeká, a únavu jsem neřešila. Jen škoda, že nebylo víc vody, závody jsou pak rychlejší, to mám ráda," řekla Satková.

Dvě medaile bere jako velký a především nečekaný úspěch. „Mám jen ty nejlepší pocity, vůbec jsem se dvěma zlaty nepočítala, protože forma nebyla ideální.

Věřila jsem, že o medaili zabojuju, ale že budou dvě zlaté, mě nenapadlo. Na trati jsem nechala duši, oba závody hodně bolely," podělila se o dojmy.

Kromě Satkové uspěli první den na evropském šampionátu i další čeští reprezentanti. Anežka Paloudová dojela v závodech v kanoi i kajaku bezprostředně za brněnskou rodačkou a Michal Šmoldas vybojoval nejcennější kov v individuálních kláních kanoistů.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ