Kromě domácího Sokolu Exmost Modřice se představí slovenský mistr z Košic, rumunský Petrom Ploesti, maďarský Kapošvár, ze Švýcarska dorazí Grolley a z Francie Vennaco.

Hrát se bude ve dvou tříčlenných skupinách, jejichž vítězové změří síly ve finále. „Týmy byly rozděleny do tří košů, podle výkonnosti. Největšími favority jsme my a Košice,“ informuje kapitán Modřic Petr Gulda.

Včerejší losování přiřklo Modřicím do skupiny soupeře z Maďarska a Francie.

Hrát se začne už v osm hodin ráno a každý z týmů čekají tři zápasy – dva ve skupině a jeden o konečné umístění.

Každé utkání bude složeno ze tří her. Nejprve změří síly takzvané křížové dvojice, poté trojice a nakonec singly. „I když bude po dvou utkáních rozhodnuto, bude se dohrávat i třetí duel, vyžadují to mezinárodní normy,“ říká Gulda.

Modřickým pořadatelům zatím přeje počasí. „Snad vydrží. Kdyby pršelo, máme přichystané dvě haly. Naše zápasy a zápasy o konečné umístění by se hrály na Tesle, druhá skupina v Komíně,“ podotýká kapitán, který ovšem do hry nezasáhne. „Mám natažený úpon, do půlky července musím mít klid. Chybět bude i Petr Skřejpek, který má zlomený prst. Ostatní budou připraveni nastoupit,“ říká Gulda.

Favorit je podle něj jasný. „Košice jsou prakticky slovenská reprezentace. Ale každý se dá porazit, my chceme do finále a pak se uvidí.“