Českým mladíkům uniklo první místo pouze v singlu, kde je jedinkrát předstihli Slováci. „Mysleli jsme na tři zlata, ale i dvě považujeme za úspěch," povídá Rosenberk.

Ten českému výběru pomáhal i na loňském mistrovství světa v Brně, kde domácí celek ovládl všechny tři kategorie. „Čekalo se teď ode mě, že tým potáhnu, a snažil jsem se o to. I když jsem se zpočátku této role obával, myslím, že jsem ji zvládl," podotýká.

Se slovenskými protivníky se Češi utkávají o evropský i světový trůn pravidelně. Po loňském neúspěchu v Brně chtěli Slováci doma odplatu. „Asi cítili větší motivaci, ale nohejbal je kamarádský sport, velká rivalita mezi námi není. Mám dost slovenských kamarádů," naznačuje. „Zápasů se Slováky už jsme navíc odehráli tolik, že mi splývají," směje se.

Evropským šampionátem zakončil svou juniorskou éru a příští rok se chystá na začlenění do seniorské reprezentace. „Angažmá v Modřicích mi hodně otevírá cestu. Hrajeme mezinárodní souboje, což je moje výhoda," doufá mladík.

Malátová pomohla trojici k jedinému zlatu v ženské kategorii. Ve dvojicích a v singlu braly české nohejbalistky jen bronz. „Nastoupily jsme v jiné sestavě než na loňském mistrovství světa a zlato z trojic je úspěch. Ve dvojicích jsme měly na lepší výsledek, bronz nás trochu zklamal," popisuje útěchovská kapitánka.

Na loňském světovém šampionátu v Brně ovládly Češky i souboje dvojic, v singlu skončily druhé za Maďarkami. Právě ty o víkendu v Košicích obě kategorie ovládly. „Maďarek je málo, takže trénují hlavně dvojice a singl, ve kterém jsou dlouhodobě nejlepší na světě," dodává Malátová.