Na modřické antuce obhajují loňský primát žatečtí Michal Pecina a Ondřej Vít. Šestý titul pro Modřice chce získat tým ve složení Martin Müller, Pavel Kop a střídající Lukáš Rosenberk. Výhru si přeje i druhá domácí sestava Radek Pelikán, Jakub Mrákava a Jakub Pospíšil. „Naše dvojky skončily loni na druhém a třetím místě. Mistrovství je jednodenní záležitost. Rozhoduje momentální forma. Občas vyhraje tým, který není favorit. Adepti na titul někdy vypadnou i ve skupině," popisuje modřický kouč Petr Gulda.

Sestavy týmů nahlásí kluby až v sobotu. Na turnaji se představí dvacet dvojic ve čtyřech skupinách. Do čtvrtfinále postoupí ze skupiny jen dva páry. „Nikdo nevyčnívá, i když my máme v extralize nejlepší statistiky. Mistrovství ale staví tato čísla na hlavu. Před dvěma lety vyhráli Karel Bláha a Vladimír Babka, se kterými nikdo nepočítal," připomněl Gulda.

Boje startují v devět hodin ráno. Finále je na programu kolem šesté večer. „Někdo akci bere prestižněji, třeba týmy, které v extralize nehrají play off. Kluci titul chtějí. Je hodně cenný," uzavřel Gulda.