Ve výběru narazí ze známých tváří jen na brněnského spoluhráče Michala Mezníka. „Nějaké zkušenosti s českým dresem mám, ale reprezentace v malém fotbale pro mě bude nová zkušenost. Nominace mě samozřejmě velmi potěšila a je to velká motivace, protože šanci reprezentovat Českou republiku nedostávám každý den," podotýká devatenáctiletý gólman.

Pochází z Velkých Pavlovic na Břeclavsku a o reprezentační možnosti se dozvěděl od kamarádů Patrika Levčíka nebo Ondřeje Paděry, kteří úspěšně nastupují za seniorský národní tým. „Později jsem se bavil s kamarádem Janem Hlochem na tréninku v Břeclavi, který byl v hledáčku repre už pro první zápas se Slovenskem, jenže se bohužel zranil. Už je fit, tak doufám, že na příští sraz pojedeme spolu," vyhlíží setkání s mladíkem, který v aktuální nominaci figuruje jako náhradník.

Kunický si o nominaci mezi lvíčata řekl výkony v nově vzniklé Lize malého fotbalu, když třikrát nastoupil za Brno při absenci reprezentační jedničky Marka Grubera. „Určitě jsem byl díky Lize malého fotbalu víc na očích a hlavně kvalita soutěže je úplně někde jinde než Simost Superliga," zmiňuje nejvyšší brněnskou soutěž, v níž chytá za tým Gioia.

S výběrem Brna obsadil po podzimu v Lize malého fotbalu čtvrtou pozici, což je na ambiciózní celek prošpikovaný reprezentanty málo. „Naše výsledky rozhodně mohly být o poznání lepší, hlavně při zápasech v Pardubicích, doma s Mostem a venku s Blanskem jsme propadli," zmiňuje tři prohry.

„Osobně jsem doufal, že budeme v polovině soutěže do třetího místa, takže se na jaře musíme porvat, abychom vystoupali tabulkou co nejvýš," dodává bojovně.

Až trenéři určí, jak si rozdělí role s Václavem Šlégrem při utkání české reprezentace do 21 let se Slovenskem. „Rozhodně si myslím, že to bude vyrovnaný zápas, jako všechny mezi Českou republikou a Slovenskem. Asi budeme mírní favorité a uděláme vše pro výhru," povídá Kunický, který hraje také Moravskoslezskou fotbalovou ligu za Břeclav.

Nováček v reprezentaci pomýšlí už na mistrovství Evropy, které v červenci hostí Praha. „Když jsem se dozvěděl, že je Euro 2016 v Praze, byl jsem šťastný. Udělám všechno proto, abych se tam dostal, protože nevím, co může být víc než reprezentovat na domácím mistrovství Evropy," dodává brankář.