Kornfeil ve víkendové Velké ceně Valencie zakončil uplynulý ročník sedmým místem a v konečném hodnocení mu patří patnáctá pozice. „Začal jsem dobře. V polovině jsem stávajícímu týmu oznámil svůj odchod a nastal zlom k horšímu. Někdy jsem udělal chybu já, jindy nebyla ve stoprocentním pořádku motorka," lituje.

Z výsledků právě skončené sezony vyčnívá šesté místo z domácí Velké ceny České republiky v Brně. Mladému jezdci se před domácím publikem tradičně daří. V posledních třech letech na Masarykově okruhu obsadil postupně páté, šesté a sedmé místo. „Ptá se mě na to hodně lidí. Daří se mi. Jsem zavřený s týmem. Nepřipouštím si stres a soustředím se na svůj výkon," říká devatenáctiletý jezdec k jihomoravskému podniku.

Náladu z druhé poloviny sezony si chce spravit v nastávajícím ročníku v nové stáji. Tým RW Racing patří ke špičce nejslabší třídy Moto3. „Čeká mě lepší motorka, lepší zázemí, proto chci i lepší výsledek," dává si předsevzetí.

Elitní tým může Kornfeilovi přiblížit nejen umístění na předních místech startovní listiny, ale i možný přesun do vyšší kubatury. „Když skončím do třetího nebo čtvrtého místa, může to vyjít," odhaduje.

Nový ročník je sice ještě daleko, ale kyjovský rodák se chce na jeho start náležitě připravit. „Volna moc nebude. Jen asi dva týdny. V polovině prosince už zase musím makat," odkrývá plány pro nejbližší týdny.

Student střední průmyslové školy v Břeclavi nezapomíná ani na vzdělání. „Snažím se ke škole přistupovat zodpovědně a mít dobré vztahy s učiteli. Vycházejí mi na oplátku vstříc, takže se to vyplácí. Někdy musím zatnout zuby," směje se.

MARTIN VYMYSLICKÝ