Platí to i po středečním druhém souboji o třetí místo, kdy Olomouc v domácí hale porazila 3:0 Brno. Hanačky tak vyrovnaly stav série hrané na dvě výhry na 1:1. Poslední extraligovou hádanku tak rozluští až sobotní duel v Brně. „Byl to snad nejhorší zápas v sezoně. Jsem naštvaný, protože jsme nedokázali splnit, co jsme si řekli," zlobil se brněnský kouč Ondřej Marek.

Jednoznačná porážka na palubovce Olomouce Marka znatelně rozezlila. V prvním utkání totiž Královopolanky uštědřily Hanačkám výprask, když si odvezly z Brna jen 35 bodů ze třech setů. Tentokrát ovšem vybouchlo Brno. „Neřekl bych, že jsme tento zápas podcenili," dodal Marek.

Olomoucké volejbalistky na soupeřky vlétly a po několika úspěšných blocích vedly v první sadě vysoko 10:3. Náskok domácích hráček už Markova parta nestáhla a prohrála 17:25. „V Brně to vypadalo jako vraždění neviňátek. Teď jsme dobře servírovali, zatlačili jsme Brno a kvalitně jsme bránili na síti," pochvaloval si olomoucký lodivod Jiří Teplý.

Brňanky se poprvé dostaly do vedení až v polovině druhé sady, jenže i tu si nakonec pohlídaly opět po výsledku 25:17 Hanačky. „Hrály jsme špatně ve všech činnostech. Nebylo se vůbec na čem chytit. Soupeřkám naopak vyšlo úplně všechno. Některé hráčky předvedly výkon, co jsme u nich ještě nikdy neviděly. Doufaly jsme, že se zvedneme, ale to se nestalo," smutnila brněnská smečařka Martina Michalíková.

Velkou volejbalovou bitvu nabídl až třetí set, ve kterém se Teplého družina dobrala výhry 25:23 až po dramatické koncovce. Nejvyšší žena na hřišti, olomoucká smečařka Alena Honková, proměnila hned první mečbol.

Závěrečné dějství napínavého souboje hostí královopolská hala ve Vodově ulici v sobotu od šesti hodin večer. „Vše je teď otevřené. Na třetí zápas se těšíme," doplnil Teplý.

UP Olomouc – VK KP Brno 3:0

Sety: (17, 17, 23)

Olomouc: Vanžurová, Nachmilnerová, Rutarová, Gregorová, Honková, Polášková, libero Maléřová

Brno: Michalíková, Onderková, Vincourová, Tobiášová, Staňková, Svobodníková, libero Melichárková – Toufarová, Pospíšilová, Širůčková, Jiroušková

Rozhodčí. Gall – Dziaský

Čas: 72 minut

Diváků: 300

Stav série: 1:1