VYBERTE SI REGION

Občas dostanu sadu, culí se benjamínek Techniky

Brno – Když přichází před novináře, pramení z něj nervozita, k tomu si ho dobírají pobavení spoluhráči. Benjamínkovi Techniky Brno je teprve sedmnáct let.

19.9.2011
SDÍLEJ:

Brněnští baseballisté porazili v domácí kvalifikaci Evropského poháru chorvatský Split 4:2 a ruskou Moskvu 16:9.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Na hřišti však Richard Sázavský působí suverénně a o víkendu se podílel na historickém úspěchu českého baseballu.

Technika ovládla kvalifikaci Evropského poháru a zajistila České republice druhé účastnické místo v elitní skupině nejprestižnějšího klubového turnaje starého kontinentu. Sázavský přispěl k rozhodujícímu vítězství nad North Stars Moskva dvoubodovým homerunem. „Už jsem dal dva v extralize, ale první v tak důležitém utkání. Je super, že jsme získali pro český baseball druhé postupové místo, hráli jsme týmově,“ culil se brněnský mladík.

Technika zvítězila nad ruským celkem 16:9. „Byla to přestřelka na body. Převedli jsme dobrou pálku, Rusové jsou však obrovští a silní borci, také hodně pálili. Jenže střídali na nás dost mladé nadhazovače, kteří nám seděli,“ objasnil narostlé skóre.

„Minulý rok jsme taky bojovali s Moskvou a hrála o mnoho lépe, na druhou stranu překvapil Split,“ připomněl Sázavský druhou turnajovou výhru 4:2 s Chorvaty.

Aby si Technika zahrála příští rok elitní skupinu Evropského poháru, musí nejprve proklouznout mezi nejlepší dvojici české extraligy. Její semifinálová série s Kotlářkou je zatím nerozhodná 1:1. „S Pražany to bude ještě velký boj, ale musíme ho vyhrát,,“ burcoval.

Mezi muži prožívá první kompletní sezonu a patří do základní sestavy brněnského celku. „Jsem moc vděčný trenérovi, že mě nasazuje. Jde o hodně velký sok, ale pro mě je dobré, když hraju víc těžkých zápasů. Starší kluci v klubu si sice ze mě dělají srandu a občas dostávám sadu, tím si však prošel každý mladý kluk,“ usmál se baseballista.

Svůj talent prokazuje také v juniorském národním výběru. „Každý rok se mnou trenéři pracují na odstranění nedostatků, jde o individuální dovednosti i o týmového ducha,“ doplnil Sázavský.

Autor: Jaroslav Kára

19.9.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies