Jezdec týmu DBRC Jaguar Racing tak na prahu sezony navázal na radosti z minulých sezon. Předloni byl absolutním mistrem stále populárnější mezinárodní série a loni ovládl hlavní kategorii šampionátu. Jihomoravský jaguar opět poutal pozornost rakouských diváků. Vedle již tradiční rychlosti také pro nové vizáži.

Replika vozu slavného Brita Toma Walkinshawa totiž přes zimu dostala původní zbarvení z roku 1984, kdy s ním legendární Skot mimo jiné potřetí triumfoval na původní Masarykově dráze. „Chtěl jsem takový úspěch, ale nečekal jsem ho. Důležitá je pro mě závodnická zábava a výsledkem se předem nezabývám. A zábava to byla. V sobotu jsem pokazil start, ale pak jsme s několika soupeři takzvaně udělali závod. V nevídaném dramatu jsem se pověsil za Jaroslava Rejku s dalším jaguarem a jen čekal na jeho chybu. Udělal ji v poslední zatáčce závodu a já se dostal vedle něj. K šachovnici jsme se řítili bok po boku a ve fotofiniši nás rozdělilo jednačtyřicet tisícin vteřiny," vypráví David Bečvář.

"Druhý závod, který jsem opět rozjížděl z pole position, přinesl hladké vítězství, bojovalo se až za mnou. Z Rakouska se tak vracíme jako lídři šampionátu, což je snad nejlepší pozvánka pro diváky do Brna. O prvním květnovém víkendu tam mistrovství pokračuje a já se už nemůžu dočkat," doplnil.

MARTIN STRAKA