Výhra posunula Brňany na čtvrté místo extraligové tabulky. Víc je však může těšit, že přemohli zrovna Vítkovice. Za poslední čtyři roky s nimi totiž pokaždé vypadli ve čtvrtfinále play off. „Vítězství je tím trochu opepřené. Jinak ale nerozlišuji, koho jsme porazili. Získali jsme tři body a je jedno jestli proti Vítkovicím nebo jako před čtrnácti dny proti Vinohradům," vysvětloval třiatřicetiletý zkušený bek.

Do poloviny se nedělní zápas vyvíjel vyrovnaně. Domácí dvakrát vedli, Brno vždy dotáhlo. „Hodně se vylučovalo, to duel ovlivnilo," popsal Jakůbek. Od stavu 3:2 pro Vítkovice se už trefovali jen hosté. „Druhou polovinu utkání už neovlivňovaly přesilovky a my v ní byli lepší. I závěrečná power play Vítkovic byla neškodná," zhodnotil.

Brno od letošní sezony spolupracuje i s trenérskou ikonou Radomírem Mrázkem, který právě Vítkovice dlouho vedl. „Hodně s jedním z našich nových trenérů Rosťou Kohútem diskutují. Radí se, pouštějí si videa. Progres v naší hře je díky tomu vidět. Pomáhá týmu nejen v systémových věcech, ale i jako celku," pochvaloval si Jakůbek.

V posledních čtyřech kolech mají Bulldogs za sebou tři těžké soupeře. Vedle nedělní výhry ve Vítkovicích prohráli 4:6 ve Střešovicích a 5:6 po prodloužení s Mladou Boleslaví. „Z těch ztrát jsem zklamaný. Na Tatranu jsme nebyli horší. Rozhodla naše nedisciplinovanost. Darovali jsme jim přesilovky a navíc dva nájezdy. S Boleslaví jsme ještě chvíli před koncem vedli o tři góly, i tak prohráli," mrzelo Jakůbka.

V dalším kole hostí v sobotu Brňané v hale ve Vodově ulici Chodov.