Draci od sedmi hodin večer v Komárově přivítají úřadujícího šampiona. „Těšíme se na velmi kvalitní baseball a samozřejmě chceme vyhrát. Letošní extraliga slibuje zajímavou podívanou a o postupovou čtyřku bude ještě velký boj. Jsem zvědavý, jak to bude nakonec vypadat," uvedl hrající manažer brněnské Techniky Martin Střítecký.

Jeho slova potvrzují výsledky úvodních čtrnácti kol, v nichž v uplynulých sezonách suverénní Draci posbírali už tři porážky, přesto tabulku vedou. Technika s Ostravou na dělené druhé příčce mají o dvě prohry víc, Eagles Praha a Hroši Brno jich mají šest.

V loňském ročníku Draci ovládli všech pět vzájemných bitev základní části, k tomu další dvě v poháru. Jenže finálovou sérii extraligy vyhrála 3:1 Technika. „Její pálkaři patří v soutěži k nejlepším, ale také naše ofenziva je mimořádně silná, pro každého nadhazovače je těžké zastavit kvarteto Hajtmar-Schneider-Brice-Derhak," sdělil "dračí" manažer Arnošt Nesňal.

Draci na kopec pravděpodobně nasadí českou jedničku Minaříka, Technika zvolí jednoho z dvojice Toufar-Mráz. Brněnské derby pokračuje dvojzápasem v sobotu na Kraví hoře.