Tango v play off prohrálo s klokany jednoznačně 0:3 na zápasy a zůstalo před branami finále. Do minulosti už se nikdo z týmu neohlíží. „Připravujeme se jako na každé jiné utkání. Předchozí zápasy neřešíme," potvrzuje slova svého svěřence trenér Marian Berky.

Ačkoliv odvetné pojetí brněnský tábor odmítá, tradiční rivalitu s celky z hlavního města připouští. „Tohle funguje i ve futsale, stejně jako v každém jiném sportu. Hlavní náboj spíš spočívá v tom, že Bohemians patří k nejlepším týmům v lize. Chceme porazit jeden druhého," vysvětluje Havel.

Pražský celek je na čtvrtém místě tabulky soused třetího Tanga, ale odehrál o jeden zápas méně. Ačkoliv v tabulce produktivity se oba týmy nacházejí hned za vedoucí Chrudimí, Berky ofenzivní manévry nečeká. „Nemyslím si, že padne hodně gólů. Spíš očekávám, že budou dominovat obrany. Soupeř má dobré mužstvo, ale my hrajeme svůj styl. Záleží také na tom, jak se bude dařit našim střelcům," naznačuje, kde se může utkání rozhodovat.

V minulém ligovém utkání s Kladnem hráče Tanga právě produktivita zradila. Havel chce se spoluhráči remízu 2:2 se Středočechy odčinit. „Měli jsme snad deset šancí, ale v koncovce jsme vyhořeli. Je jen na nás, jestli tentokrát příležitosti proměníme," vyzývá třicetiletý futsalista.

Před prestižním duelem nehlásí Tango žádné potvrzené absence. Drobné problémy mají tři členové kádru. „Jedná se o Michala Kovácse, Gabriela Ricka a Jana Havla. Doufám, že se do začátku zápasu dají dohromady," předkládá Berky výčet zraněných.

Zápas jedenáctého kola nejvyšší české soutěže s Bohemians odehraje Tango v hale ve Vodově ulici v pátek od osmi hodin večer. Součástí utkání je charitativní akce s názvem Plyšáci pro Klokánek. Diváci mohou na utkání přinést omalovánky, pastelky, plyšáky či jakékoliv dárky, které klub předá dětskému domovu Klokánek.

vzájemné zápasy

Play off 2011/2012:

Tango – Bohemians 0:3

Bohemians – Tango 8:2

Tango – Bohemians 3:4

Základní část 2011/2012:

Tango – Bohemains 4:3

Bohemians – Tango 2:7

Nejproduktivnější hráči (pět posledních vzájemných zápasů): 7 bodů – Kovács (2 góly + 5 asistencí), 6 – Seidler (6+0), Chadzidis (3+3)

MARTIN VYMYSLICKÝ