O konci zkušeného extraligového harcovníka v Brně se mluvilo už delší dobu. Po doběhnutí smlouvy odmítal přijmout nabídku nového kontraktu.„Zatím vám nemohu potvrdit, že Viktor skutečně přestoupil jinam. Pokud je to pravda, ztrácíme spoustu zkušeností a mladší kluci musí na jeho místě zaskočit. Zřejmě nebyla priorita udržet Hastíka, ale mít široký kádr mladých hráčů,“ komentoval přestupové víření nový trenér brněnských házenkářů Jan Hegar.

Předseda přerovského klubu však ujistil, že bývalou oporu brněnského celku skutečně přivedl. „Podařilo se nám Viktora Hastíka angažovat. Má nahradit na pozici střední spojky Martina Kavku, který zamířil do Karviné,“ uvedl Richard Buček.

Z jihomoravského mužstva tak odešly nejen zkušenosti, ale také 169 branek z uplynulé sezony. „Na jeho místě se budou střídat tři mladí hráči. Filip Jung, Lukáš Koubek z SCM Karviná a o dalším ještě jednáme,“ nabídl varianty kouč Hegar.Kromě Hastíka si extraligu v Brně nezahraje ani Ondráček, Muškát a Mičola, který přerušil činnost. Tým doplnili zatím jen mladíci z vlastních zdrojů.

O příchodu zkušeného Řezníka, který hrál dlouhé sezony v Rakousku, klub ještě jedná.O víkendu čeká Královo Pole cesta na turnaj do Litovle, po němž se kádr zúží do extraligové podoby. „Neznamená to, že bude uzavřený. Směrem do béčka i z něj nechám dveře otevřené,“ vysvětlil Hegar, který přišel do Brna po úspěšném angažmá v Hranicích.