I kvůli tomu skončil jihomoravský klub svou pouť vyřazovacími zápasy už o víkendu. Osmým vyřazením ve čtvrtfinále za sebou. „Musíme si přiznat, že Vítkovice jsou o úroveň výš," uvedl bývalý brněnský gólman Lukáš Bábíček.

Buldokům skončila sezona po čtyřech porážkách v řadě od úřadujících vicemistrů. „Věřil jsem, že mohou zvítězit v jednom nebo ve dvou duelech. Hráli ale se zbytečným respektem. Chyběl také větší důraz, který na soupeře platí," doplnil Bábíček.

Z venkovních duelů si jeho bývalí spoluhráči odvezli naloženo 3:12 a 0:6. Doma zabojovali, na víc než těsné porážky 3:4 a 2:3 v prodloužení to ale nestačilo. „Výkonům v brněnských zápasech nešlo téměř nic vyčíst. Rozpaky ale zůstávají nad duely v Ostravě," mrzel prezidenta oddílu Miroslava Mikšla nepovedený vstup do série.

Diametrálně rozdílnou florbalovou tvář předvedli Buldoci už i v základní části. Do ní odstartovali nejhůř v klubové historii, když šestkrát v řadě prohráli. Stíhací jízdou si sice pohlídali účast v elitní osmičce, ale až v její druhé polovině. Při současném systému výběru soupeřů pro play off tak na Buldoky ukázal právě vítkovický tým, se kterým mají Jihomoravané dlouhodobě negativní bilanci. „Měli jsme skončit výš, mezi čtyřmi nejlepšími, abychom v prvním kole hráli se slabšími celky," sdělil obránce Petr Jeski, který se k mužstvu připojil po návratu z Finska až po novém roce.

Výsledkem volby bylo už osmé vyřazení ve čtvrtfinále v řadě. „Vypadáme jako pitomci, že nedokážeme postoupit dál. Ale zatímco Vítkovice dostaly na extraligovou sezonu víc než půldruhého milionu korun, my jen asi desetinu této částky. Nemáme takovou podporu, tím pádem ani zázemí. A to jsou detaily, které také rozhodují," podotkl Mikšl.

Přestože extraligová florbalová dovolená začala v Brně už tradičně brzy, Buldoci vidí v aktuálním ročníku i pozitiva. Třeba v bráně, kde se stálými výkony chytil teprve osmnáctiletý Pavel Jurčík. „Předváděl stabilní výkony a i v play off byl až neuvěřitelně v pohodě," pochválil Mikšl vycházející gólmanskou naději.

Klub si pochvaluje i letní příchody Davida Coufala či Josefa Žižky z první ligy. „Když trochu posílíme, budeme ještě silnější," vyhlašoval útočník Luděk Ondráček, kterého ke konci sezony vyřadilo zranění kolene.

Zatímco hráči mají nyní víc volna, práce začne především vedení klubu, které touží nejen udržet současný kádr, ale ještě jej posílit. „Chceme přivést kompletní lajnu hotových hráčů, kteří ještě zvýší konkurenci," naznačil prezident Bulldogs Brno.

BULLDOGS BRNO V LETOŠNÍ SEZONĚ

TÝMOVÉ STATISTIKY

play off s Vítkovicemi:

čtvrtfinále (4 zápasy, 0 výher, 4 prohry, skóre 8:25)

úsp. přesilovek: 0 % (8. v extralize)

úsp. oslabení: 57,14 % (5.)

trestných minut: 32 (2.)

diváků doma: 1273 (1.)

základní část:

8. místo, 32 bodů (10 výher, 12 proher, skóre 112:119)

úsp. přesilovek: 38,46 % (5.)

úsp. oslabení: 63,64 % (8.)

trestných minut: 115 (5.)

diváků doma: 5322 (1.)

INDIVIDUÁLNÍ STATISTIKY

play off s Vítkovicemi:

nejproduktivnější hráč: David Coufal 3 body (49.)

nej. střelci: Marek Fuchs, Petr Kadlec po 2 (35.36.)

nej. nahrávač: Coufal 3 (19.)

nejtrestanější hráči: Fuchs, Jiří Bauer 8 minut (5.6.)

nejlepší hráč ve statistice účasti při vstřelených a obdržených brankách (+/-): Ondřej Veselý 0 (59.)

nejhorší hráč v +/-: David Hauser, Jakub Mendrek, Matěj Kostka –5 (125.127.)

základní část:

nejproduktivnější hráč: Petr Kadlec 29 bodů (46.)

nej. střelci: Coufal, Ondřej Fabián po 17 (17.18.)

nej. nahrávač: Kadlec 15 (22.)

nejtrestanější hráč: Luděk Ondráček 27 minut (4.)

nejlepší hráč v +/-: Martin Komenda +16 (43.)

nejhorší hráč v +/-: Libor Schneider –9 (242.)