VYBERTE SI REGION

Marešová má osobní rekord, k limitu chyběl kousek

Brno - /ROZHOVOR/ „Pozor, se mnou se musí počítat,“ jakoby říkala Oldřiška Marešová.

3.2.2009
SDÍLEJ:

Oldřiška MarešováFoto: Deník/Jiří Salik Sláma

Z Českých závodníků zářila na Brněnské laťce nejvíce právě ona. S výkonem 190 cm obsadila výškařka z Lovosic skvělé třetí místo. Dvaadvacetiletá atletka si vylepšila o dva centimetry osobní rekord a směle útočila i na limit pro Halové mistrovství Evropy v Turíně. Ten leží na hranici 192 cm.

„Na limit se určitě cítím, ale mrzí mě, že tam pořadatelé dali rovnou 193 cm. Jeden centimetr dělá moc,“ litovala vycházející atletická hvězda.

Právě jste skočila nový osobní rekord, ten má teď hodnotu 190 cm…
Je to senzace, pořád tomu nemůžu uvěřit.

Nechybělo mnoho a mohla jste se vyšplhat i o další tři centimetry výš. Byl tam už respekt?
Když skočíte osobák, tak následná výška není osahaná. Vždycky je aspoň v tom prvním pokusu velký respekt. Další pokusy už byly lepší, ale chce to tyhle výšky vyskákat.

Čekala jste, že byste mohla překonat osobní rekord?
Bylo to nečekané. Jela jsem do Brna s obavou, protože mě už bolely nohy. Těch závodů teď bylo opravdu hodně. Forma graduje a člověk o tom ani neví. (smích)

Jak se vám v Brně závodilo?
Mám ráda tyhle závody, které jsou hlavně pro diváky. Atmosféra je úplně jiná, než na závodech, kde jsou i jiné disciplíny. Ten kontakt s diváky potom správně hecuje.

Kdy budete opět útočit na vysněný limit pro halovou Evropu?
Vypouštěla jsem už některé závody kvůli zkouškám ve škole. Proto bude nejbližší závod asi až mistrovství republiky 21. února.

MAREK TĚŠÍK

3.2.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies