Na hlavní trenérský post nastupuje čtyřiatřicetiletý Kadlec, který v klubu hrál a prostředí dobře zná. Pětadvacetiletý Kohút bude u týmu v pozici šéftrenéra mužské sekce Bulldogs. „Původně jsme chtěli jen jednoho trenéra. V letním výběrovém řízení nás však zaujali oba. Každý má svou silnou stránku jinde a spolu se vhodně doplňují," vysvětluje boss.

Změnu s uvítáním přijala i hráčská kabina. „Všichni to vzali v pohodě. Už jsme si na ně zvykli, přípravu vedou už od začátku sezony. Mají perfektně nachystané tréninky, jsou poctivý," vykládá Jakub Mendrek, který je zatím s osmi body nejproduktivnější hráč Brna.

Předchozí lodivod Škubal se přesune k juniorskému týmu. „Po minulé sezoně jsme to s ním probírali. U elitního týmu je už asi pět let a i pro něj to bude vítaná změna a nový impulz do další práce," zmiňuje Mikšl novou funkci předchozího hlavního stratéga.

Pátý tým extraligy externě spolupracuje i s českou florbalovou ikonou Petrem Mrázkem, který dřív vedl Vítkovice. „Na pozici trenéra jsme oslovili nejprve jeho. Z osobních důvodů se však nemohl přesunout do Brna. Takže s ním spolupracujeme aspoň na dálku," podotýká Mikšl. „Právě od něho jsme dostali doporučení na Kohúta," doplňuje.

Vedení Bulldogs vsází na budoucnost a kreativitu nových tváří. „Chceme vybudovat standardní florbalovou organizaci. Příchozí trenéři jsou perspektivní. Chceme koncepčně změnit naši hru a k tomu nám mají oba pomoct. Mají nápady, jsou inovativní," chválí ředitel.

Nejbližší zápas čeká na Brňany v neděli na palubovce Vítkovic, které jsou extraligový mistr z posledních dvou sezon. Doma se představí v sobotu 15. listopadu proti Chodovu. „Musíme zabrat, první třetina extraligy nebyla podle našich představ. Mrzí nás hlavně prohry se Spartou a Boleslaví," burcuje Mendrek.