Po vytouženém finále olympijského víceboje v roce 2008 teď Pálešovou těší páté vícebojařské místo a sedmá příčka na bradlech ze Světové univerziády v čínském Šen-čenu. „Cítím se výborně. Na bradlech jsem měla na medaili. Je to škoda, ale snad se o ni porvu příště. V obou vícebojích, v kvalifikaci i ve finále, mě potkal pád. I kdybych nespadla, bodově mám na čtvrté místo. Asi je páté lepší a tolik nemrzí,“ líčí odchovankyně ivančické gymnastiky.

Studentka Masarykovy univerzity připravovala sestavy, se kterými chce od podzimu bojovat o jediné místo pro české gymnastky na olympijských hrách v Londýně. „Hodlám zařadit těžší prvky. Už teď se s mojí sestavou dá závodit na špičkové úrovni, ale rezerv je plno. Na podzim postavíme jinou sestavu na bradlech, na kladině přidám dvojné salto a přeskok zůstane asi stejný,“ vypočítává.

Každé podařené závody vlévají české reprezentantce krev do žil. Vždyť ještě před rokem se trápila s operovaným kolenem a nikdo nevěděl, jak se s další kariérou popere.

„Univerziáda mě nakopla výrazně. V hlavě mám i Londýn. Jenže pořád vím, že musím tvrdě pracovat. Čeká mě dřina, ale po Šen-čenu mám motivaci. Uchlácholit se po dobrém výsledku? To nehrozí,“ říká důrazně.

Do příští sezony i do podzimního mistrovství světa si Pálešová chce přenést čínskou náladu. „Pobyt v Číně mi připomínal olympiádu v Pekingu. I vesnice pro sportovce měla podobný styl. Organizace byla skvělá a velkolepá. Je to veliká země a proto bylo všechno kolem také veliké,“ popisuje.

Jedna věc Pálešovou ovšem pořádně mrzí. Nestihla zahajovací ceremoniál, který diváci, vysokoškolští sportovci i média chválili až do nebes. „Hned druhý den po zahájení byl na programu náš závod. Bylo riskantní jít na stadion večer před startem. Podobné to bylo i v Pekingu, kdy mi úvodní ceremoniál také utekl. Obojí mě štve,“ pokyvuje rameny.