VYBERTE SI REGION

Panská lícha hostí po 8 letech domácí šampionát v drezuře

Brno – Po dlouhých osmi letech se v areálu brněnské Panské líchy představí nejlepší domácí drezurní jezdci, aby si to rozdali o české mistrovské tituly. Velkou šanci na zlatou obhajobu má Fabrizio Sigismondi, ovšem skvělou formu ze Světového poháru ukazuje Šárka Charvátová. Ve hře je ale několik sad medailí. Brno poprvé přivítá všechny věkové kategorie. Bude jich pět, k nim ještě navíc závod družstev.

24.7.2014
SDÍLEJ:

Ilustrační fotografie.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Kromě dětí pojedou všichni na tři kola. V drezuře jsou tradičně důležití rozhodčí. A pořadatelé se nespolehli jen na ty domácí. „Kromě pěti českých bude rozhodovat také Anne Prainová z Francie. Jde o velice známou světovou rozhodčí. Mimo jiné bude v letošním roce hlavní rozhodčí na Světových hrách v Normandii v paradrezuře. Kromě ní tu bude ještě jedna německá zástupkyně a dvě rozhodčí z Holandska," prohlásila manažerka Panské líchy Lenka Sekaninová.

Největší boje se čekají určitě v kategorii seniorů. „Loni po velkém boji zvítězil těsně Fabrizio Sigismondi před Šárkou Charvátovou. „Do bojů určitě zasáhne také jihomoravská zástupkyně Ema Jančářová. Paradox je, že všichni tito tři jezdci pocházejí z Brna, i když Šárka a Fabrizio v současné době zastupují pražskou oblast," dodala Sekaninová před pátečním startem. Závody potrvají až do neděle.

Autor: Michal Čejka

24.7.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Nemocní z léčebny se přestěhují do Úrazové nemocnice. V březnu

Brno – Pětadvacet lidí z Léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci přesídlí vedení města do Úrazové nemocnice v Brně. Současné budovy totiž podle náměstka primátora Petra Hladíka nevyhovují dnešním potřebám. „Pacienti si zaslouží prostředí, které odpovídá jednadvacátému století," vysvětlil.

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies