VYBERTE SI REGION

Peschkeová: Raymondová mi na Američanky nic neprozradila

Brno /ROZHOVOR/ - Čaroděj Gandalf říkal v Tolkienově sáze Pán prstenů před rozhodující bitvou, že figurky stojí a šachovnice je připravena. Stejnou větu si může říct i kapitán fedcupového týmu Petr Pála.

23.4.2009
SDÍLEJ:

Nejlepší česká deblistka Květa Peschkeová.Foto: DENÍK/Attila Racek

Má už k dispozici i poslední článek k boji o vysněný postup do tenisového finále elitní světové skupiny. Jako poslední se k týmu připojila deblistka Květa Peschkeová. Ve čtvrtek si v Rondu poprvé zatrénovala s rekonvalescentkou Petrou Kvitovou.

„Myslím, že jí to lítalo dobře. Začala jsem jí i trošku honit,“ vtipkovala nejzkušenější reprezentantka z českého kvarteta.

Jak zvládáte aklimatizaci?
V Americe bylo třicet stupňů, takže to je teplotní přechod. Ale hrála jsem tam ještě dva turnaje na tvrdém povrchu, takže si myslím, že mi to pomohlo k aklimatizování. Zatím je všechno v pohodě a cítím se dobře.

Iveta Benešová věřila, že po prvním hracím dni povedete 2:0…
Nebylo by to zlé, kdyby to takhle vyšlo, ale nechci spekulovat. Každý zápas je jiný a nesmíme nic podceňovat. Mají dobrý tým i bez sester Williamsových. Musíme se soustředit a tři body uhrát jakýmkoliv způsobem.

Jak silný je americký výběr?
Nebude to lehký zápas. V deblu jsou těžkým týmem. Liezel Huberová je přece nejlepší na světě. Bude to těžká bitva, ale snad dobrým koncem.

S Huberovou jste dokonce i hrála. Jak moc znáte svého soupeře?
Hrála jsem s ní jednou a moc se nám nedařilo. Herně jsme se nesešli. Oudinovou a Glatchovou jsem viděla na antuce, ale nemůžu k ním nic říct. Zato Huberovou a Mattekovou znám velice dobře. Určitě můžu holkám něco poradit.

Vaší partnerou v deblu je letos na okruhu další Američanka Lisa Raymondová. Neprozradila vám něco? Nesázeli jste se?
(Dlouho se směje) Ne, nic mi neprozradila. Ani jsme se nevsadili a nešpičkovali. Každá to vidí profesionálně a po svém.

Jak vnímáte to, že finále je nadosah ruky?
Já na to nechci myslet. Teď jsme na semifinále, takže se chceme soustředit na tento zápas. Co bude potom, to bude potom.

Autor: Marek Těšík

23.4.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies