Účast ve vyřazovacích bojích nevidí příliš nadějně ani ostatní členové družstva. „Jsem realista. I tak se budeme snažit, abychom skončili aspoň na deváté pozici," slibuje na svazovém webu kouč Pavel Čejka. „V každém zápase půjdeme po vítězství a třeba se něco stane," přidává gólman Jiří Bavlnka.

Týmy, které mine play off, absolvují vyřazovacím systémem play out. Do nižší soutěže spadne nejhorší celek. Poslední místo v tabulce drží zatím Zlín, který dlouho čekal na body. V posledních dvou kolech však posbíral čtyři body a ukázal, že se s ním musí počítat. Brňany tedy v horším případě mohou čekat i těžké boje o záchranu extraligy. „Na to vůbec nemyslím. Týmu stoprocentně věřím, pád nepřipadá v úvahu," odmítá Topinková černý scénář.

Královo Pole v patnácti odehraných kolech nasbíralo jen tři výhry a remízu. Nevyrovnalo se s předsezonním odchodem osy týmu v podobě střelců Jozefa Hantáka a Borise Aspridise a na klidu mu nepřidala ani výměna trenérů, kdy Michala Hradila vystřídal právě Čejka. „Jsem hrubě nespokojený. Týmu nevyšel úvod sezony. Prohrál šestkrát za sebou, což se pak v dalších kolech soutěže odráželo na výkonnosti. Pořád se plácáme vzadu," lamentuje Čejka.

Extraligové týmy nyní čeká dlouhá pauza, kterou vyplní přípravou na závěrečné boje. Další soutěžní duel sehraje Královo Pole až 6. února, už v pondělí se však tým sešel k prvnímu novoročnímu tréninku. „Budeme trénovat v domácích podmínkách. První polovinu přípravy zabere nabírání kondice, pak přijdou na řadu herní věci. V plánu jsou i přípravné zápasy. Střetneme se třeba se Zlínem nebo Maloměřicemi," upřesňuje manažerka.

Na házenkáře tak čeká tvrdá dřina, které se nikdo nevyhne. „Tohle období fakt miluju," žertuje Bavlnka. „Gólmany kouč nešetří. Na minulém tréninku jsem byl s kolegou z brány ve skupině a zrovna se nám oběma něco stalo s nohou. Uvidíme, jestli se nám to dá do kupy a budeme moct makat dál," pokračuje opora v odlehčeném duchu.