A start to bude nejtěžší možný. Na Brňany čeká totiž obhájce mistrovského titulu, který je i letos velký favorit na zisk nejcennější trofeje. „Už mám v hlavě jen tenhle duel. Dolaďovali jsme poslední věci a se stavem mužstva jsem spokojený. Jen mě mrzí, že se nám v úterý na tréninku zranil Tomáš Musil, jenž patří mezi pilíře obrany," mrzí nového kouče Michala Hradila absence důležitého článku defenzivy.

Los úvodních kol
1.: KP Brno – Plzeň (zítra 18.00)
2.: Lovosice – KP Brno (13. září)
3.: KP Brno – Karviná (19. září)
4.: Hranice – KP Brno (27. září)
5.: KP Brno – Dukla Praha (3. října)
6.: Zubří – KP Brno (10. října)

Právě pro Hradila jde o velkou premiéru. V domácí extralize mladý trenér ještě žádný celek nevedl. „Zatím nervózní nejsem, ale před zápasem asi trochu budu. V utkání se snažím být k hráčům pozitivní, občas však vybouchnu. V Itálii mě někdy rozčílili rozhodčí, u nás jsou snad kvalitnější," povídá čtyřicetiletý rodák z Považské Bystrice.

Jestliže je brněnský kouč v české extralize zelenáč, pravý opak představuje vůdce Dostalík. „Už ani nevím, kolikátou sezonu v nejvyšší soutěži načínám. Jsem taková živoucí fosílie," usmívá se známý sedmatřicetiletý šprýmař, který si vyzkoušel i angažmá na Islandu.

Zítra už nebude urostlý pivot svádět souboje se 132 kilogramů těžkým reprezentantem Leošem Petrovským, jenž odešel z Plzně do Polska. „Co se týče kil, bude to určitě změna. Ale je mi fuk, kdo je na druhé straně," nefilozofuje Dostalík. „Odchod Petrovského znamená pro Plzeň velkou ztrátu, rozhodně se na to však nespoléháme," komentuje oslabení nejbližšího soupeře Hradil.

Vedle nového trenéra a nového pojetí hry představí v sobotu královopolský celek i nové dresy. „Ještě jsem je neviděl. Nechám se překvapit. Ale doufám, že budou podobné těm z minulé sezony. Černá se zlatou se mi líbila, měly dobrý střih a navíc jsme v nich vypadali hubenější," vypráví Dostalík.

Zápas s Plzní startuje v sobotu v šest hodin večer ve staré hale ve Vodově ulici.