S Královým Polem už za sebou třiatřicetiletá pivotka má letní přípravu. Potvrdila si, že Brno pro ni byla správná volba. „Těším se na spolupráci tří veteránek – mě, Edity Šujanové a Mileny Prokešové. Navíc jsem věděla, že přicházejí i mladé hráčky a zůstávají i ty zkušenější, se kterými už jsem se potkala v reprezentaci,“ sdělila Burgrová.


Označení veteránka už si přisvojila a nebojí se tak označit sebe samu. „Vždycky si přitom vzpomenu na pohádku Tři veteráni. Nakonec v ní roznášeli radost, což chceme taky,“ povídala majitelka světového stříbra z roku 2010.

Celá česká reprezentace karatistů na stupních vítězů.
Karatistka Mišková obhájila v Rumunsku světové zlato v disciplíně kata


Při odchodu z USK Praha ještě na konec kariéry nepomýšlela. „Jednala jsem i s Hradcem Králové a spousta lidí se mě ptala, proč jsem nezamířila do města, odkud pocházím. Jenže klub nehraje žádný evropský pohár, proto jsem ho jako závěrečnou destinaci nezvolila. Měla jsem jasno, že po konci v reprezentaci chci odehrát v lize ještě jednu sezonu, která bude poslední. Pak se uvidí. Už nejsem nejmladší, chci také založit rodinu a pracovně zůstat u sportu,“ nastínila plány.


S KP Brno vyběhne k prvnímu ligovému zápasu v sobotu v pět hodin odpoledne na palubovce USK Praha, kde strávila šest let. „Chci, abychom obhájili úspěch Králova Pole z minulé sezony. A ligové finále proti USK? To by bylo pěkné, ale nechci přeceňovat naše síly. Nymburk i Hradec Králové mají silné týmy a uvidíme, jak se sezona vyvine. Zápas hned v prvním kole bude zajímavý, týmy nebudou ještě v herní pohodě, určitě chceme USK potrápit,“ uvedla.


Dění v národním týmu, který převzal slovenský kouč Štefan Svitek, už sleduje pouze zpovzdálí. „Vidím to jako dobrý krok. Trenér Svitek je zkušený, měl úspěchy s Košicemi i maďarskou reprezentací. Každou změnu chápu jako pozitivní,“ sdělila. Potěšil ji i příchod Veroniky Bortelové do role asistentky národního týmu. „Dlouhá léta jsme jako hráčky o tuto pozici žádaly. Je to propojovací prvek mezi nimi a trenérem, který u reprezentace chyběl,“ doplnila.


Bitva tří zájemců


„S Ilonou se známe a vím, co umí udělat v kabině, jak perfektní je povahově. Zařadili jsme se mezi tři zájemce. I přes poslední úspěchy se řadíme mezi skromnější kluby a šetříme, ale kádr se snažíme vždy poskládat kvalitně. Ilonu bychom si za normálních podmínek nemohli dovolit, ale díky dohodě obou klubů a hráčky jsme se domluvili na jejím hostování u nás.“
předseda KP Brno Richard Foltýn

Derby Slavia - Sparta. Trenér letenského celku Andrea Stramaccioni.
Šance v poháru pro Znojmo. Může dostat hvězdnou Spartu do trablů