Domácí Handicap po rozpačitém začátku udolal Trutnov 86:59, KP Brno se po uragánu jedenácti trojek přehnalo přes pražskou Slavii po výsledku 101:77. „Podle toho, co Královo Pole předvedlo, je jasný favorit. Bude to náročné, uvidíme, kolik nám zbylo sil, protože jsme hráli v menší rotaci,“ vyhlížel finále trenér Handicapu Viktor Pruša.

Královo Pole pozici favorita přijímá. „Člověk si pořád říká, že křídla musí mít stažená, ale máme tuto roli a musíme ji potvrdit,“ uvedla pivotka Andrea Sládková.

Respekt si Královopolanky vydobyly stovkou do koše Slavie, za kterou hráčky navíc čeká i sladká odměna. „Kdo dá stý bod, peče, takže se těším, co Sára přinese,“ smála se Sládková na adresu rozehrávačky Sarah Beránkové, která trojcifernou hranici pokořila při posledním útoku.

Handicap se s postupem nadřel mnohem víc, s Trutnovem po první čtvrtině prohrával o devět bodů. „Dobře mi nebylo. Hráli jsme moc nervózně, až moc jsme chtěli. Museli jsme změnit některé situace v obraně,“ povídal Pruša.

Tým ze Žabovřesk nakopl i dobrý výkon pivotky Reginy Palušné, která přispěla 22 body. Do utkání nastoupila, přestože má potíže s vazy v kotníku. „Pro takové zápasy basket děláte, nechtěla jsem chybět. Problémy mám, ale vyhrály jsme, takže to neřeším,“ mávla rukou slovenská basketbalistka.

Proti Královu Poli se rýsuje její souboj s Američankou Stephanií Maddenovou, která Slavii nasázela rovněž 22 bodů. „Mám respekt ke každé hráčce, ale vyžívám se v těžkých zápasech a ráda překonávám sama sebe, takže se na naše souboje těším,“ pousmála se.

Duely semifinále

KP Brno – Slavia Praha 101:77 (29:20, 53:41, 77:57)
Nejvíc bodů KP: Maddenová 22, Solopovová a Sládková po 18.

Handicap Brno – Trutnov 86:59 (12:21, 34:37, 62:51)
Nejvíc bodů Brna: Palušná 22, Hausknechtová 19, Švrdlíková 15.