První přípravné utkání odehrály oba týmy už v pátek. Sezonu ale úřadující mistři české nejvyšší soutěže oficiálně zahájí na Městském baseballovém stadionu v Komárově až v sobotu od dvou hodin odpoledne. „Pro nás je obtížné hrát s kýmkoliv z domácí ligy. Kluci těžko hledají motivaci. Neptunus jsme zvolili už kvůli tomu, že jsou ze zahraničí. Má to jiný náboj. Dlouhodobě přípravu směřujeme k týmům z ciziny,“ řekl manažer Draků Arnošt Nesňal.

Souboj je pikantní v tom, že Neptunus v červnu hostí prestižní Pohár mistrů. Draci ve skupině narazí právě na tým z Rotterdamu, Boloňu a San Marino. „Pokud se v poháru neudržíme, bude to nezdar. Máme nejvyšší ambice, ale týmy budou vyrovnané. Před třemi roky jsme hráli finále a věřím, že se náš tým pořád zlepšuje,“ zhodnotil Nesňal.

Ilustrační foto.
Florbalistky Židenic zahodily domácí mečbol. O záchranu se musí poprat v Praze

Zatímco Draci zahájí extraligu už příští týden v pátek doma proti Blansku, Neptunus začíná domácí soutěž až za čtyři týdny. „Zatím nejsme kompletní. Čekáme ještě na několik hráčů, ale máme čas. Navíc jeden nestihl letadlo, ale dorazí v sobotu,“ pobavil kouč nizozemského týmu Ronald Jaarsma.

Draci v pátek představili i změny v kádru, se kterým zaútočí na dvaadvacátý domácí titul. Kariéru ukončila opora brněnské obrany Karel Hrušovský, v klubu ale pokračuje na trenérské pozici. Brňané nemohou spoléhat ani na Alexandra Derhaka, který odešel k brněnským Hrochům, a Terrella Joyce. Ten oblékne dres ostravských Arrows, loňského extraligového finalisty.

Tým naopak doplní dvaadvacetiletý univerzál Dondrei Hubbard a nadhazovač John Hussey, který přišel z brněnské Techniky a zapojí se i do trénování v klubu. „Jsem rád, že mi Draci dali příležitost pracovat i s mladými nadhazovači. Lákají mě zápasy proti nejlepším evropským týmům. Bylo těžké odejít z Techniky, ale klub mě podpořil. Derby bude zajímavé, těším se,“ vzkázal Hussey.

Program Draků:Sobota od 14.00 odehrají Draci na domácím stadionu v Komárově přípravné utkání proti Curacao Neptunus Rotterdam. Další zápas se stejným soupeřem je čeká i v neděli od 13.00. Extraligovou sezonu zahájí Brno 30. března od 19.00 na domácím stadionu proti Blansku.

Ondřej Ježek.
Ježek stihl v pauze zásnuby a pojede v Thajsku o body