Poslední posilu má představovat další podkošový hráč Jakub Krakovič, jenž v minulé sezoně nastupoval za Ústí nad Labem. V Brně hostoval už při úspěšném tažení první ligou před dvěma lety. Jasno o příchodu třiadvacetiletého basketbalisty může být do konce týdne.

Tým se tak oproti minulé sezoně obejde bez zahraničních hráčů, jediný je Srb Petar Marič. „Myslím, že vedení se vydalo správnou cestou. Budeme hrát s kluky z Brna nebo Zlína. Věřím, že dopadneme lépe než loni," naráží kapitán Michal Norwa na poslední příčku z premiérové sezony mezi domácí elitou.

Na ní se však zkušený basketbalista příliš nepodílel, kvůli zranění kolena si zahrál jen ve čtyřech zápasech. Po dlouhé pauze je ale připravený k návratu. „Cítím se dobře, už mě nic nelimituje, v srpnu se budu hlásit na přípravě," říká odhodlaně.

Chmurné myšlenky na předčasný konec sportovní kariéry v dlouhé přestávce nezaháněl. „Nic takového mě nenapadlo. Byl jsem rozhodnutý se vrátit," vzpomíná na okamžiky, kdy mu stálou společnost dělaly berle.

Zpět do kondice pomáhal Norwovi také atletický trenér. „I díky němu byla pro mě ta pauza snadnější," popisuje.

S týmem se tak může vydat i na přípravný kemp, který se uskuteční od 4. srpna v Kyjově. „Jedná se o místo, které dobře zná trenér Vlado Paunovič, tým bude mít k dispozici veškeré zázemí pro přípravu," informuje Pavelec.

Klub sice po odchodu Václava Honomichla zvažoval ještě příchod nového rozehrávače, ale nakonec pozici obsadil z vlastních zdrojů. „Přesunuli jsme na ni Ondřeje Dygrýna," prozrazuje manažer změnu role bývalého člena české reprezentace. Na post rozehrávače se vrátí také Ondřej Šiška.