Základy úspěšné sezony začali stavět už v zimě. Po několika letech strávených u konkurenčních Draků Brno se k Hrochům vrátili odchovanci Michal Ondráček s Michaelem Kremláčkem. Technice, dalšímu městskému rivalovi, zase Hroši přetáhli oporu Matěje Menšíka.

AMERICKÁ JISTOTA

Pozice hrajícího trenéra se ujal Američan Jeff Barto, který si do týmu vyhlédl další tři krajany a právě čtveřice amerických nadhazovačů dodala týmu jistotu. „Každý zápas jsme se o ně mohli opřít a vyhráli jsme i utkání, kdy se nám příliš nedařilo v útoku. Ten jsme vylepšili ve druhé polovině sezony a vystoupali jsme díky tomu až na třetí místo“, zhodnotila základní část jedna z posil Kremláček.

Teď Hrochy čeká nadstavba, kam se probojovalo šest nejlepších týmů soutěže. „Je tu dobrý mix mladých a zkušenějších kluků, tým má hodně energie. Musíme ji ukázat teď v play-off. Třetí místo po základní části je hezké, ale nejdůležitější zápasy nás čekají až nyní“, burcoval Kremláček.

V nadstavbě hraje každý s každým tři zápasy a do bojů o titul z ní postoupí jen tři nejlepší. Hroší do ní vstoupili prohrou 0:6 s Draky, v sobotu od jedné a od čtyř hodin odpoledne hostí ve dvojzápase Kotlářku, do Prahy zamíří brněnský tým v neděli, duel začíná dvě hodiny po poledni.

DAŘÍ SE I MLÁDEŽI

Úspěšné jaro za sebou mají i klubové naděje. Týmy do třinácti a osmnácti let se v jarních pohárech radovaly ze zlatých medailí. Žáci do desíti let pak vyhráli mezinárodní turnaj Supercup. „Letošní úspěchy jsou výsledek několikaleté kvalitní práce s dětmi, na kterou klademe důraz. Obrovské nadšení dětí je pro nás trenéry hnací motor neustále se zlepšovat a hrát proti těm nejlepším,“ vystihl úspěšnou jarní část sezony koordinátor mládeže Hrochů Martin Dvořák.

JIŘÍ UHLÍŘ