Zejména pro Marka se jedná o novou úlohu, protože až na angažmá ve druhé lize vedl jen ženské týmy. V extralize dovedl ke dvěma stříbrným medailím KP Brno, naposledy vedl SG Brno a ženskou juniorskou reprezentaci. „Potřeboval jsem nový impuls pro práci a jsem rád, že jsem od ředitele Gerži nabídku dostal. Volejbal je pořád stejný, jen ten mužský je silovější a razantnější," uvedl Marek.

Licek má naopak s mužským volejbalem řadu zkušeností, s Kladnem se dokonce v roce 2010 stal extraligovým mistrem, v minulé sezoně vedl Benátky nad Jizerou. „Pozice sportovního ředitele mě oslovila. Ve volejbale se pohybuju nepřetržitě a věřím, že se nám podaří v Brně mužstvo dobudovat. Cíl je dostat se na extraligový vrchol, ale není to otázka jednoho roku, spíš tří," naznačil cíle Licek, který v září jako trenér dovedl juniorské reprezentanty k šestému místu na domácím mistrovství Evropy.

Oba noví muži ve vedení extraligového celku patrně souběžně zůstanou ve svých reprezentačních funkcích. „Uvidíme, jak se dohodneme. Pro Brno je to dobře, otázka spíš je, jak se role podaří skloubit," poznamenal Gerža.

Pro první rok vzájemné spolupráce si brněnští volejbalisté dali za cíl účast v play off. „Chci zabudovat do mužstva mladé hráče, aby dostávali příležitost a zlepšovali se," doplnil Marek.

V týmu se již objevily také první hráčské posily, kterými jsou Američan Nick Castello a slovenský reprezentant Martin Vlk.

Havajan Castello už zkušenosti s českým volejbalem má, do haly v Kounicově ulici přichází z extraligové Ostravy. Na pozici libera má exotická posila nahradit Jiřího Benceho, který v mužstvu naopak skončil, podobně jako blokař Josef Mlčuch.

Třicetiletý Vlk, který je syn někdejšího brněnského trenéra Jaroslava Vlka, přichází ze slovenské Senice na pozici smečaře. Osmý celek loňského extraligového ročníku hledá ještě jednu posilu. „Jedná se o přihrávajícího smečaře," sdělil Gerža.

Brněnský klub chce rovněž zabudovat do družstva hráče se vztahem k městu. „Brňáků teď v týmu moc není, což chceme do budoucna změnit. Ale je to spíš otázka třeba šesti let. Pro hráče jsou zde ideální podmínky pro studium, i toho chceme využít," nastínil Licek.

Extraligový ročník odstartuje pro Brno 16. října doma s Českými Budějovicemi.