Kornfeil s novým týmem Prüstl GP Peugeot Motorcycles zaostal v kombinaci časů ze všech tří dnů o 502 tisícin za nejrychlejším Romanem Fenatim z Itálie. "Je velká škoda, že jsme toho najezdili tak málo. V podstatě byly celé testy o jednom dni, který můžeme z hlediska výsledku hodnotit docela pozitivně," uvedl Kornfeil.

Nejpříhodnější podmínky panovaly v sobotu, kdy jezdec německého týmu Prüstl GP svým maximem 2:07,192 minuty obsadil v dané tréninkové sekci sedmé místo. "Ztráta na prvního byla rozhodně hratelná, ale těšil jsem se na další den, protože jsme měli v plánu změny v nastavení tlumičů, které nás během soboty limitovalo. Taky jsem se chtěl dostat na 2:06, ale to prostě nešlo. Foukal hrozně silný vítr," litoval Kornfeil špatných podmínek, které vyvrcholily písečnou bouří.

Pod hranici 2:06 se dostali na okruhu v Losailu jen čtyři jezdci, Fenati časem 2:06,690. "Já jsem s časem docela spokojený. Jsme opět nejrychlejší Mahindra a to mě moc těší. Tak snad se tady počasí umoudří, ať do toho můžeme příští týden pořádně praštit," těšil se Kornfeil na úvodní závod.

Šampionát začne už ve čtvrtek úvodními tréninky, Velká cena Kataru se pojede v neděli.