Do Brna patrně přijede i olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý. Největší česká hvězda momentálně vede i pořadí seriálu. „Nejspíš nastoupí i další olympionik Jan Škarnitzl, naopak nakonec nepřijede Ondřej Cink, který odpočívá. Celkově se i s mládežnickými kategoriemi zúčastní závodů asi čtyři sta jezdců," informoval Vidlák.

Minulý víkend ovládl Kulhavý závod Světového poháru ve Švýcarsku. Pomohl mu i defekt domácího Nino Schurtera, který dojel druhý. „Škoda, že Nino píchl, mohl to být mezi námi pěkný souboj. Od té chvíle jsem si už jel svým tempem. Pořád jsem si šetřil trochu sil, protože jsem si říkal, že mě Nino ještě může dojet, ale nakonec nebylo třeba," popsal závod Kulhavý, který v Českém poháru zatím ovládl dva ze čtyř závodů.

Bike arena Anthropos poprvé otevřela už loni, v sobotu ji však čeká první velký závod. „Trať už je připravená, i když po akci ještě chceme udělat nějaké drobné úpravy. Okruh není příliš technicky těžký, ale bude náročný po fyzické stránce. Jsou na něm dvě dlouhá stoupání, která jistě všechny startující dokonale prověří," představil Vidlák trať, na které můžou mimo závody jezdit všichni zájemci.

Pořadatelé sobotního závodu, který startuje v devět hodin ráno na atletickém stadionu v Pisárkách, si přejí dobré počasí. „Snad nebude takové vedro jako minulý týden. To se hrozně práší. Ani při finálních dodělávkách trati nám sucho nevyhovovalo, jednotlivé segmenty se drolily. Přejeme si, aby ještě do závodu pár hodin zapršelo," uvedl Vidlák.

V brněnském závodě se udělí také tituly akademických mistrů České republiky. Mezi muži se o něj popere i druhý muž pořadí českého poháru Jan Nesvadba.

Trať obsahuje šest speciálních sekcí. Středně těžký sjezd se skoky a klopenkami, dva paralelní sjezdy s příčnými prahy a dřevěnými lávkami, těžký sjezd s přírodními překážkami, technický kamenitý výjezd s dřevěnými prahy a kamenné pole na sjezdu.