Panovala v klubu nervozita z hrozby sestupu?

Všichni jsme byli přesvědčení, že play out zvládneme. Nějaké pochybnosti jsou však vždy. Mužstvo potvrdilo, že v těžkých situacích umí zabrat.

Ukázalo se jako důležité, že Královo Pole skončilo v základní části na deváté příčce a v play out narazilo na poslední Zlín?

Zlín byl asi nejhratelnější soupeř, to je pravda. S Litovlí nebo Kopřivnicí bychom to měli asi těžší. Jenže ve vyřazovací části se může stát cokoli. Aktuálně jsme to mohli sledovat ve čtvrtfinálové sérii mezi Zubřím a Karvinou. Valašský tým skončil v základní části druhý, Karviná sedmá. Sérii však opanovala 3:0 na zápasy a favoritům ze Zubří končí sezona.

V minulém roce jste řešili boj o medaile, nyní záchranu. Jaká to byla změna?

Cíle jsme si od začátku sezony stanovili trochu nižší než v minulém ročníku. Do letošní extraligy jsme vstupovali s oslabeným kádrem. Opustili nás klíčoví hráči a dalo se čekat, že nebudeme atakovat podobné příčky jako loni.

Zavládlo v klubu po nepostupu do play off velké zklamání?

Samozřejmě, že ano. Když jsme se však ohlédli za sezonou, tak by bylo překvapení, kdybychom do play off proklouzli. Žádnou katastrofu to pro nás neznamenalo. Důležitá pro nás byla záchrana a ta se zdařila. Některé zápasy nás však zklamaly.

Přinesla letošní sezona nějaká pozitiva?

Do kádru se dostala spousta nových hráčů, kteří nahradili opory. Příležitost dostali házenkáři z regionálních oddílů a to je potřeba. Podobný krok se vyplatí v dalších letech. I to se odrazilo do výkonů.

Kteří hráči se jevili nejnadějněji?

To je spíš otázka na trenéra Pavla Čejku. Já s hráči nebyla tolik v kontaktu, neviděla jsem je při tréninku. Podle mě se nám však podařilo skloubit starší zkušené hráče s mladými. Stále u nás máme osu týmu, na kterou se můžeme už několik let spolehnout. Řeč je třeba o kapitánovi Michalu Dostalíkovi, Honzovi Hubáčkovi, Lukáši Weintrittovi nebo gólmanovi Jirkovi Bavlnkovi. Tito zkušení hráči Královo Pole už několik let táhnou.

Jaké jsou vyhlídky Brna na další sezonu?

Nechtěli jsme nic ohledně změn v týmu řešit dřív, než skončíme boje v play out. Nevěděli jsme, zda se na jisto zachráníme. Jednání s jednotlivými hráči právě teď začínají. Uvidíme, jak vše dopadne. Teď můžu říct, že se v extralize objevíme i v příští sezoně.