V prvních třech soutěžních duelech v novém roce Brňané obdrželi 24 branek. „Poslední utkání bráníme špatně. Stávají se nám individuální chyby, což se na tréninku špatně řeší," krčil rameny útočník Buldoků Jiří Koutný.

Nejlepší střelec Jihomoravanů se znovu snažil, když Pražany zatěžkal třemi trefami, jenže radosti v podobě bodů se nedočkal. „Cítím, že můj výkon nebyl špatný. Jakmile z toho však nic neplyne, je mi to k ničemu," povzdechl si.

Buldoci od začátku na soupeře ztráceli, klíčový okamžik přišel až v polovině poslední části. Bojovní domácí snížili na 3:5 a zdálo se, že mohou duel ještě zvrátit, Chodov jim však po půl minutě opět utekl na rozdíl tří branek. „V podobných situacích se zápasy lámou. Chtělo to minutu nebo dvě nedostat gól. Dotahovat tříbrankový náskok už je pak složité. Škoda, protože jinak musím ostatní kluky pochválit, myslím, že jsme bojovali a tak špatné utkání neodehráli," přemítal čtyřiadvacetiletý Koutný.

Brněnští florbalisté v tabulce sice zůstali pátí, ztráta na čtvrté Vítkovice se však prohloubila. Momentálně na ně Buldokům schází šest bodů. „Musím být kritický, utkání bylo z naší strany plné strachu, nedůrazu a neschopnosti splnit základní věci. Největší rozdíl v utkání byla hra jednotlivce. V té Chodov dominoval," zlobil se domácí trenér Jan Kadlec na svazovém webu.

Buldoků se okrajově dotkla i hororová scéna ze sobotního večera, kdy se při dorosteneckém turnaji krajských výběrů zřítila v České Třebové střecha sportovní haly. Při události se naštěstí nikomu nic nestalo. „Jeden z našich trenérů tam vedl jihomoravský výběr. Byli už pryč z haly. Ještě že spadla na správné straně a hráči stačili utéct," ulevil si Koutný.

Bulldogs Brno – Florbal Chodov 5:7

Třetiny: 1:2, 1:2, 3:3. Branky: 17., 50. a 60. J. Koutný, 34. Juhaňák, 52. J. Bauer – 15. a 46. Strachota, 20. Kašovský, 24. Pražan, 27. Tyl, 50. M. Koutný, 60. Dóža. Rozhodčí: Černý, Janoušek. Střely: 33:31. Diváků: 297.