„Je to skvělý pocit, Brnu se už dlouho nepodařilo porazit ruského soupeře," těšilo po utkání domácí pivotku Alenu Hanušovou. Nejlepší střelkyně Imosu pomohla k překvapivému vítězství 23 body. „Připravovali jsme se na ni, ale stejně jsme ji nedokázali zastavit," vysekl Hanušové poklonu hostující kouč Alexander Jermolinskij.

Imos využil rozkolů, které momentálně uvnitř týmu Orenburgu panují. Po dvou porážkách v Eurolize vyměnil hlavního trenéra. „Ukázali typickou ruskou hru. Není to týmový výkon, opírají se o výkony jednotlivkyň. Jejich útočné kombinace byly čitelné," odkryl slabiny soupeře domácí kouč Jan Bobrovský.

Jeho svěřenky po porážkách v Šoproni a doma s Krakovem dokráčely k premiérové výhře v letošním ročníku Euroligy na třetí pokus. „Ve všech zápasech jsme podali dobré výkony. Za vítězství jsem rád, protože třetí porážka už by se na holkách mohla podepsat psychicky," těšilo brněnského stratéga.

Dobrá obrana

I jeho svěřenky po dvou porážkách Orenburgu cítily šanci na úspěch. „Soupeř hrál dost neorganizovaně, bylo vidět, že se trápí. Soustředily jsme se na dobrou obranu," popisovala klíč k cestě za výhrou kapitánka Anna Jurčenková.

Defenzivní práci Imosu pochválil také Bobrovský. „Dobře jsme se připravili. V obraně sice byly chyby, ale zvládli jsme to. Naše pivotky byly lepší, což je pro mě překvapení," vyzdvihl zkušený kouč výkon podkošových hráček.

V dresu hostů se snažila bývalá brněnská hráčka Dewanna Bonnerová, ale jejích 21 bodů nestačilo. „Brno hrálo dobře, dařily se jim trojky," upozornila na střelbu z větší vzdálenosti. Zatímco Brno proměnilo pět tříbodových pokusů, Orenburg žádný. „Bez toho nejde hrát moderní basketbal," hlesl Jermolinskij.

V dalším utkání přivítá Imos ve středu Montpellier.

Imos Brno - Orenburg 76:67

Po čtvrtinách: 18:14, 35:36, 53:48. Nejvíc bodů: Hanušová 23, Keyová 18, Jalčová 13, Jurčenková 12 – Bonnerová 21, Anojkinová 10, Žediková 10. Trestné hody: 23/21 – 15/11. Fauly: 16:21. Trojky: 5:0. Diváci: 850.