Podstatnou roli v rozhodování o účasti v ní hrál fakt, že organizace FIBA od letošního ročníku nově zahrne výsledky Středoevropské ligy do klubových i národních koeficientů. „Můžeme tím pomoct nejen České republice, ale také sobě. Když si zlepšíme koeficient, můžeme se v dalším ročníku EuroCupu vyhnout předkolu," vysvětlil předseda KP Brno Richard Foltýn.

Na jeho tým čekají minimálně čtyři střetnutí v základní skupině A, doma a venku si zahraje s Freiburgem a Ružomberokem. Se slovenským celkem se Brňanky utkaly už v letní přípravě. „Vždycky je to strašně vyhecované, hráčky jdou ve vzájemných zápasech do všeho naplno," pochvaloval si atmosféru zápasů se slovenským sokem brněnský trenér Marian Svoboda.

Středoevropskou ligu odstartují Královopolanky ve středu 9. listopadu na palubovce německého Freiburgu. „Náš cíl je postoupit z prvního místa ve skupině do závěrečného Final Four a minimálně navázat na sezonu 2012/2013, ve které jsme coby pořadatelé získali bronzové medaile. Jako favorit druhé skupiny se nám jeví chorvatský tým Kvarner Rijeka," řekl Foltýn.

Nevylučuje, že o pořadatelství se bude opět ucházet i Brno. „Je to taková náplast také pro diváky. Vypadnutí z EuroCupu byl trochu šok, ale třeba Freiburg také neuspěl. Soupeře ve skupině máme atraktivní," dodal Foltýn.

Středoevropská liga

SKUPINA A:

Eisvögel USC Freiburg (Něm.), MBK Ružomberok (Slov.), KP Brno (ČR).

Zápasy KP Brno:

∙středa 9. listopadu 2016: Freiburg (venku)

∙středa 30. listopadu 2016: Ružomberok (doma)

∙středa 11. ledna 2017: Freiburg (doma)

∙středa 25. ledna 2017: Ružomberok (venku)

SKUPINA B:

Kvarner Rijeka (Chorv.), Flying Foxes SVS Post (Rak.), SBŠ Ostrava (ČR), Piešťanské Čajky (Slov.)