Poté sice mladému týmu došly síly a obsadil konečné desáté místo z šestnácti účastníků, přesto příjemně překvapil. Sebe, i odborníky. „Nikdo nám před turnajem nevěřil. I sázkové kanceláře nás tipovali na poslední místo v základní skupině. Cítím obrovské povzbuzení, že jsme dokázali opak," radoval se kapitán Ondřej Fabián.

Se svými spoluhráči šokovali, když v úvodním duelu otočili zápas s finským Nokianem díky šesti vstřeleným brankám v řadě a slavili vítězství 7:4. „Považuji to za obrovský úspěch. Stejně jako dlouho vyrovnaný duel se švédským Dalenem," připomněl Fabián těsnou prohru 4:6 v posledním duelu základní skupiny s loňským šampionem Czech Open. Mezi oběma duely ještě přejeli Ostravu 7:2.

Ve dvou utkáních osmifinálové skupiny proti dalšímu švédskému celku Falunu a českému mistrovi Střešovicím už Buldoci doplatili na náročný způsob hry. „Nutně se dostavila únava. Zkoušeli jsem totiž taktiku založenou na aktivní hře, napadání a rychlém přístupu," vysvětlil brněnský kouč Jan Nizner.

I přes debakl 0:11 se Švédy a těsnou porážku 5:6 od Tatranu, která znamenala konečné desáté místo, hodnotil turnaj jako povedený. „Poprvé jsme si vyzkoušeli konfrontaci se soupeři na lepší nebo stejné úrovni s extraligou. Obrovsky mě těší, že jsme nepropadli proti finskému a švédským týmům, které jsou jasně na vyšší úrovni," těšilo Niznera, jehož mužstvo ještě před startem soutěže v polovině září odehraje dva přípravné duely a turnaj.

BRNĚNSKÁ STOPA

Výsledky florbalistů Bulldogs Brno na Czech Open 2012:

Kategorie muži – elite, základní skupina: Bulldogs – Nokian (Fin.) 7:4, Bulldogs – Ostrava 7:2, Bulldogs – Dalen (Švé.) 4:6. Osmifinálová skupina: Bulldogs – Falun (Švé.) 0:11, Bulldogs – Střešovice 5:6. Konečné umístění: 10. místo.

Kategorie junioři – základní skupina: Bulldogs – Navashino (Rus.) 3:2, Bulldogs – Future 1:1, Bulldogs – Vítkovice 3:2. Osmifinále: Bulldogs – Černošice 4:3. Čtvrtfinále: Bulldogs – Bohemians 4:3. Semifinále: Bulldogs – Ml. Bolelsav 1:2 sn. Konečné umístění: 3.-4. místo