To co se minulý týden přihodilo brněnskému týmu, mají potvrzené i kopřivničtí házenkáři. Ti o naději na play off přišli právě porážkou s Brnem. „Nezvládli jsme zápas po psychické stránce, hráči neplnili pokyny," zoufal si na svazovém webu domácí kouč Ivan Vávra.

Královo Pole nedělní výhra posunula z předposlední pozice tabulky na devátou příčku, má stejně bodů právě jako desátá Kopřivnice. Za nimi je jedenáctá Litovel, poslední zůstává Zlín.

Brňané předvedli v Kopřivnici nejlepší výkon v sezoně. Domácí se jich drželi jen v prvních minutách, pak Jihomoravané odskočili až na rozdíl pěti branek. Ve 39. minutě se domácí dotáhli na rozdíl jediné trefy, Královo Pole však znovu zabralo a zvýšilo na 25:20. Jenže to nebylo vše, Kopřivnice duel ještě zdramatizovala, když dala čtyři branky v řadě. Hosté si pak po oddechovém času výhru se štěstím pohlídali. „Obrovský podíl na nezdaru mají naše neproměněné šance," hlesl Vávra.

Další duel hraje Brno v neděli doma s Frýdkem-Místkem.

Kopivnice – KP Brno 25:27

Nejvíc branek: Bukovský, Hardt po 5, Unger 3, Jiří Gřes 3/3 – Mráz 5/2, Musil, Stein, Zima po 4, Koubek 4/1. Rozhodčí: Kosa, Švidernoch. Sedmimetrové hody: 4/3 – 5/3. Vyloučení: 5:3. Diváci: 320.