Postavení v tabulce jim přisoudilo do dvouzápasového play­down pražské Petrovice. Tedy soupeře, kterého si přáli.

„Nechci Petrovice podceňovat, ale myslím, že je to přijatelný soupeř, se kterým se dá hrát,“ soudí trenér Dragonu Zdeněk Zapletal. V této sezoně mají brněnští ragbisté s Pražany kladnou bilanci. Na podzim v Petrovicích vyhráli těsně o bod, na jaře ale na svém hřišti jasně dominovali. Dragon jde do dvojzápasu plný sebevědomí.

„Hodně nám pomohlo vysoké vítězství nad Říčany, to nás zvedlo,“ připomíná Zapletal překvapivě výraznou výhru z posledního kola extraligy. Brněnským ragbistům se vyhýbají zranění, a tak mohou nastoupit v plné síle. „Musíme jít na dvě výhry, to je jasné,“ nechce se Zapletal spoléhat jen na rozdíl ve skóre. Play–down hrané na dva zápasy začíná v sobotu na hřišti Petrovic, o týden později by se mělo přesunout do Brna.

„Raději bychom hráli doma první, ale tak je to dané a my s tím nic nenaděláme,“ rozhazuje rukama Zapletal. Ve hře je ještě možná změna termínu odvetného zápasu. „Doufám, že už to tak zůstane,“ poznamenal Zapletal. Případné vítězství zařídí Dragonu udržení v extralize a zahraje si o páté místo. Druhou dvojici pro play­down tvoří Slavia a poslední Havířov, který se však na klíčovou část soutěže výrazně posílil.

Poražené týmy poputují do baráže s vítězi prvoligového play­off. Dragon by v případě porážky hrál z lepším z dvojice Praga Praha a Mariánské hory. Druhou dvojici pro play­off první ligy tvoří Zlín a Bystrc. Právě brněnský prvoligový tým by se rád do extraligy vrátil. Se Zlínem letos jednou prohrál, ale na podzim jej deklasoval 55:0. Bystrčtí skončili v sezoně druzí, před nimi byla suverénní Praga.

Zápasy Bystrce se hrají ve stejných termínech jako ty Dragonu. Začínat by měly též ve dvě hodiny.