Naděje jihomoravských funkcionářů se ještě upíná k valné hromadě klubů, která 19. května definitivně rozhodne o podobě extraligy. „Všechno nasvědčuje tomu, že soutěž zůstane v osmi, i druholigové kluby to podporují, protože výkonnostní rozdíl mezi soutěžemi je opravdu značný. Podle schůzek se zástupci klubů věřím, že v extralize zůstaneme, osmičlennou soutěž podporují i pražské celky, ale záleží na valné hromadě," řekl brněnský kouč Jiří Šťastný.

S letošním ročníkem se Dragon rozloučí v sobotu od čtyři hodin odpoledne na domácím hřišti v Cacovicích, kde přivítá úřadujícího mistra a už jistého vítěze základní části Říčany. „Jejich tým má obrovskou kvalitu i formu, na druhou stranu jsou Říčany jasný vítěz základní části a záleží, jak k utkání přistoupí. My budeme doma bojovat a nic nevypustíme," slíbil Šťastný.

Předchozí duel v Havířově jeho svěřenci prohráli 18:25. „Sráží nás hrozné individuální chyby, navíc nejsme schopní dát pětky. Porazili jsme se sami," povídal.

Brňany sráží obrovská marodka, v dubnu vyřadily čtyři ragbisty vážná zranění, po nichž museli na operaci. „Nic takového jsem nezažil a nevím, jak si to vysvětlit. Hráči v české extralize nejsou připravení na tolik těžkých utkáních po sobě, oproti fotbalistům či hokejistům nemají potřebnou regeneraci, navíc chodí do práce. Do příštích sezon se mezi některými koly musí udělat přestávky, tak nabitý program je zabijácký," upozornil Šťastný.